Marc Terlouw.
Marc Terlouw. Foto:

Marc Terlouw gaat terug naar de basis

Algemeen

BARENDRECHT – Marc Terlouw is teruggekeerd naar z’n oude vak: fietsenmaker. Zijn werkplaats is sinds dinsdag open.

Terlouw is de derde generatie in een bekende Barendrechtse rijwiel-dynastie. Vanaf zijn tiende jaar was hij actief in de winkel en de werkplaats. Maar in de loop van de jaren kwam hij steeds meer op kantoor achter een beeldscherm terecht.

“Het begon te kriebelen en ik heb mijn baan opgezegd”, vertelt hij. “ik wil weer terug naar de basis: fietsen repareren en mensen te woord staan.” Marc doet zijn verhaal terwijl de zon door de grote ruiten van zijn nieuwe werkplaats naar binnen schijnt. “Voor mijn gevoel sta ik hier buiten te sleutelen”, zegt hij lachend. Hij kijkt uit naar het contact met klanten. “Daar haal ik energie uit.”

Voor zijn nieuwe start vond Marc Terlouw een ruimte aan de 2e Barendrechtseweg 304b. Hij heeft zich aangesloten bij een kleine keten van winkels, ‘De Fietsen van..’. Zijn bedrijf is dus ‘De Fietsen van Barendrecht’.

Marc Terlouw opent zijn werkplaats in een tijd dat de fiets misschien wel populairder is dan ooit. De gemeente Rotterdam meldde in de afgelopen acht jaar een verdubbeling van het aantal fietsen. Bovendien komen er steeds meer elektrische fietsen, die technisch steeds ingewikkelder in elkaar zitten.

“Niet iedereen kan een elektrische fiets repareren”, vertelt Marc. Hij heeft daar cursussen voor gevolgd en durft het dus wel aan. Desnoods gaat de motor open en wordt een versleten tandwiel vervangen.

Omdat ‘De Fietsen van Barendrecht’ geen fietsen verkoopt, maakt het Marc niet uit wie een fiets heeft geleverd. “Als het twee wielen heeft, een stuur en trappers, dan wil ik het repareren.” Voor nagenoeg alle merken kan bij onderdelen bestellen, omdat hij is aangesloten bij ‘De Fietsen van…’.

Marc Terlouw wil het de klanten makkelijk maken. “Want je wilt geen gezeur met een fiets. Je wilt dat er goed voor gezorgd wordt. Dat vinden wij heel belangrijk.”

“Er zijn hier scholen in de buurt, dus ik verwacht dat er ook scholieren binnen komen met een kapotte fiets. Ik zorg voor een leenfiets en na schooltijd is de fiets klaar. De ouders krijgen een tikkie, dus het kind hoeft niet met geld over straat. Zo makkelijk en leuk moet het gaan.”

De fietsen van Barendrecht
2e Barendrechtse weg 304B
0180-471951
barendrecht@defietsenvan.nl
www.defietsenvan.nl

Advertenties uit de krant