Remon de Kreij en Wilmar van Bruggen bij hun nieuwe winkel.
Remon de Kreij en Wilmar van Bruggen bij hun nieuwe winkel. Foto:

Nieuwe eigenaren voor Etos in Carnisse Veste

Algemeen

BARENDRECHT – Twee jonge ondernemers hebben drogisterij Etos in winkelcentrum Carnisse Veste overgenomen. Remon de Kreij en Wilmar van Bruggen hebben hun sporen verdiend bij de Albert Heijn-supermarkt in Giessenburg. De Kreij is daar eigenaar en Van Bruggen, begonnen als vakkenvuller, is nu supermarktmanager.

De twee werken al dertien jaar samen. “We wilden graag samen gaan ondernemen. Hier krijgen we de kans om dat te doen”, vertelt Remon de Kreij. Hij komt uit een echte ondernemersfamilie en werkt graag achter de schermen. Zijn compagnon is vooral op de winkelvloer aanwezig. Zo vullen de twee elkaar goed aan. In Barendrecht werken ze samen met winkelmanager Marieke, die toevallig ook uit Giesenburg komt.

Voor de nieuwe eigenaren is Etos niet helemaal nieuw. Wilmar van Bruggen is gediplomeerd drogist. Bovendien is Etos ook onderdeel van Ahold. “Veel processen bij Etos, zoals het werken met de kassa, bestel en telprocessen zijn gelijk aan de processen van Albert Heijn. Ook veel producten ken ik al uit de Etos winkel. De afdeling van de make-up is voor mij minder bekend”, legt hij uit.

De eerste tijd zijn de nieuwe eigenaren veel in de Barendrechtse winkel te vinden. “Het is leuk om de klanten en de medewerkers te leren kennen”, zegt Remon de Kreij. “Werkt u hier pas?” werd hem op de eerste dag gevraagd.

Klantgerichtheid en klantenbeleving vinden de nieuwe eigenaren van groot belang. “Daar sturen we op en dat wordt nu al door de klanten opgemerkt. Daarbij hoort ook het geven van advies en service. Door een team van enthousiaste en klantgerichte medewerkers ontvangen we de klanten graag in onze winkel.”

“We willen rust en ruimte creëren in de winkel”, leggen de twee uit. Er zijn nu al minder losse tafels en displays op de winkelvloer te zien. Over twee jaar staat een verbouwing gepland, waarbij de winkel een frisser en moderner uiterlijk krijgt.

De winkel in Carnisse Veste heeft een uitzonderlijk groot assortiment geuren, vertelt Remon de Kreij bij een rondgang door de winkel. “In een gemiddelde Etos is dat vier meter, hier hebben we twaalf meter vol met dames en heren geuren. Daar kunnen we ons mee onderscheiden.”

Wilmar van Bruggen (28) voelt zich als een vis in het water in deze winkel. “Ik haal hier heel veel energie uit. Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn dertigste ondernemer wil zijn. Dat is een droom die hier is uitgekomen.” 

Advertenties uit de krant