José van der Linden.
José van der Linden.

Filmclub houdt presentatie voor telefoon-filmers

Algemeen

BARENDRECHT –Op donderdag 24 november verzorgt filmclub RVSL een presentatie in Het Kruispunt, die vooral bedoeld is voor mensen die films hebben gemaakt met bijvoorbeeld hun telefoon of tablet. “Maar wat hebben zij met die filmpjes gedaan? Het is zonde om ze in de kast te laten liggen”, zegt José van der Linden, secretaris van de club. “Ik ben in 2015 gaan kijken op een open dag van de RVSL en ik was gelijk verkocht”, vertelt ze. Zelf heeft ze de afgelopen jaren geleerd de filmpjes van haar kinderen, en intussen ook kleinkinderen, te monteren tot mooie, korte verhalen. 

De bezoekers van de avond in Het Kruispunt krijgen een introductie over de filmclub en zien voor de pauze werk van leden over projecten in Barendrecht. Na de pauze is er ook een presentatie over het gebruik van drones. De drone is voor steeds meer mensen betaalbaar en in vrijwel elke film zijn drone opnames te gebruiken. “Je kunt er hele leuke aanvullende beelden mee maken”, weet de secretaris uit eigen ervaring. Vervolgens zullen die avond prijswinnende (amateur) films worden vertoond, gemaakt door leden van de filmclub. Dat zijn speelfilms en documentaires tot natuurfilms en films die slechts één minuut duren, en tóch een verhaal vertellen. 

Bij RVSL Barendrecht merkt men dat ouderen de tijd hebben om iets met hun filmbeelden te doen, maar RVSL hoopt dat ook jongere generaties te inspireren zijn om mooie verhalen te maken van de geschoten beelden. 

Filmclub RVSL maakt het daarom voor mensen extra aantrekkelijk om hun filmbeelden uit de kast te halen: in het voorjaar komt er een workshop monteren. De deelnemers krijgen een montageprogramma en gaan op hun eigen laptop aan het werk. Zij krijgen uitleg hoe het programma werkt, zodat zij voortaan met hun eigen beelden aan de slag kunnen. Meer informatie is er tijdens de bijeenkomst op 24 februari en op de website www.rvsl.nl .

De bijeenkomst van filmclub RVSL Barendrecht wordt op donderdag 24 november gehouden in de bibliotheek van Het Kruispunt en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. De toegang is gratis. 

Advertenties uit de krant