Afbeelding

Open dag op Da Vinci College

Algemeen

REGIO – Het ROC Da Vinci College doet op zaterdag 26 november van 10 tot 14 uur, haar deuren open voor bezoekers.

Eindexamenkandidaten, starters zonder diploma, ouders/verzorgers kunnen tijdens deze open dag kennismaken met de verschillende opleidingswerelden. Da Vinci heeft veel leuke mbo-opleidingen, zoals Techniek, ICT, Gezondheidszorg, Logistiek of Hospitality, waarmee iemand later zo aan de slag kunt op de arbeidsmarkt. Ga lang naar een van hun locaties in Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam of Wijk en Aalburg.

Kennismaken met de opleidingen én sfeer proeven op school is heel belangrijk om straks de juiste studiekeuze te kunnen maken. Docenten geven informatie over de opleidingen en leggen uit hoe het mbo werkt. Ook oude studenten zijn aanwezig en vertellen graag uit eigen ervaring hoe zij de opleiding en de school ervaren. Op het mbo staat de praktijk centraal en daar waar mogelijk laten ze dit tijdens de open dag zien. En voor wie hulp kan gebruiken bij het kiezen van de juiste richting zijn er studieloopbaanadviseurs.

Mbo-studenten hebben praktische en betekenisvolle kennis. Dat is ontzettend waardevol omdat er in Nederland nog steeds een groot tekort is aan vakmensen. Diverse sectoren staan te springen om praktisch geschoold personeel. Die vraag neemt de komende jaren alleen maar toe. In het mbo kun je kiezen voor voltijd leren op school (bol) of voor leren in de praktijk en één dag per week naar school (bbl). In beide leerwegen staat tijdens de studie de praktijk centraal, zodat men met een mbo-diploma op zak in veel sectoren direct aan het werk kunt.

Als opleider voor mbo, vavo en educatie biedt het kleinschalige Da Vinci College iedereen de mogelijkheid om te leren en zich te ontwikkelen. De school helpt jongeren én volwassenen om kansen te pakken en geeft persoonlijke begeleiding aan wie dat nodig heeft. Aanmelden voor de open dag en andere kennismakingsmogelijkheden kan via www.davinci.nl.

Advertenties uit de krant