Afbeelding

Buurttuin tijdelijk slecht begaanbaar

Algemeen

BARENDRECHT – De buurttuin aan de Kempenaar is de komende weken moeilijker begaanbaar. Buurtbewoners werken aan het verbreden van de paadjes, zodat scootmobiels de bochten beter kunnen nemen.

Er liggen veel paadjes open en bezoekers kunnen struikelen over losliggende stenen of grond. De paadjes blijven na verbreding bestaan uit houtsnippers.

“De huidige weersomstandigheden, met regen en kou, zijn niet altijd prettig voor de vrijwilligers. Maar juist door dit weer komen ook minder bezoekers naar de buurttuin en hebben zij juist minder last van de werkzaamheden”, legt een van de buurtbewoners uit.

De buurttuin is organisch ontstaan. De paadjes ontstonden naar de vorm van de beplanting. Juist de smalle zigzag-weggetjes geven de tuin ook zijn sfeer. Maar iedereen is welkom en dus ook mensen in een scootmobiel. Niet alle paadjes zullen begaanbaar worden, maar in elk geval wel genoeg om bijvoorbeeld met de kleinkinderen op avontuur te gaan of een kop koffie te komen drinken.

Vanaf december zijn de paadjes weer begaanbaar. Tot die tijd is iedereen ook gewoon welkom, maar is extra voorzichtigheid geboden.

Advertenties uit de krant