Afbeelding

Lekker & Live ‘éénmalig’ naar Zuidpolder

Algemeen

BARENDRECHT – Het festival Lekker & Live kan in 2023 plaatsvinden in de Zuidpolder. Eénmalig, hoewel dinsdag in de gemeenteraad niet duidelijk werd waar het festival in de volgende jaren zou moeten worden gehouden.

Lekker en Live werd vorig jaar verplaatst naar de Stationstuinen. Die locatie bleek echter niet geschikt. Het college wil nu éénmalig het festival toestaan in de Zuidpolder. Er wordt dan afgeweken van de Gebiedsvisie voor dat recreatiegebied.

Luke Dik (EVB) sprak van ‘een historische ontwikkeling’, omdat er ‘een grootschalig evenement voor alle Barendrechters’ wordt gehouden. Marcel van Prehn (D66) wees op de verwachtingen die zijn gewekt bij de organisatoren. “Hoe komen wij over als wij ons niet aan onze toezeggingen houden?”

Een minderheid van de raad (SGP/CU, GL, CDA, PvdA) is tegen het houden van het festival in dit gebied. Arie Kooijman (GL) wees erop dat de Zuidpolder bedoeld is voor kleinschalige evenementen met een paar honderd bezoekers. Lekker en Live is meerdaags en rekent op zevenduizend bezoekers per dag. “Wij zijn niet tegen het festival, maar tegen de plek van het festival.”

Kooijman wilde van wethouder Margo Stolk de garantie dat het festival éénmalig in de Zuidpolder wordt toegestaan. Die garantie gaf ze niet. “Maar we gaan echt heel hard zoeken naar een andere locatie”, aldus de wethouder.

Arno Schippers (CDA) vond dat deze discussie liet zien dat er zo snel mogelijk een evenementenbeleid moet komen, dat aangeeft welke terreinen geschikt zijn voor welke soorten evenementen.”

Het voorstel werd aangenomen met 20 stemmen voor (EVB, D66, VVD) en 7 tegen.

Advertenties uit de krant