Leo van Gelder en Olga Folkerts overleggen over de projecten in Barendrecht die worden gesteund.
Leo van Gelder en Olga Folkerts overleggen over de projecten in Barendrecht die worden gesteund.

Concert Petrusband steunt projecten Oekraïne

Algemeen

BARENDRECHT - Op zaterdag 3 december vindt een bijzonder concert plaats in de Bethelkerk. De Petrus-band, bekend van tv-programma Petrus in het land, tourt door Nederland en doet daarbij ook Barendrecht aan. Met het concert wordt geld ingezameld voor hulp aan Oekraïners in hun eigen land en in Barendrecht

In de Bethelkerk verzorgt de band een avond vol bijzondere liederen uit het Liedboek. Het gaat om vertrouwde, nieuwe én vergeten liederen die voor het tv-programma ‘Petrus in het land’ (KRO-NCRV) van een nieuw muzikaal jasje werden voorzien. De opbrengst is voor projecten in Oekraïne.

De Petrus-band bestaat uit muzikanten Frank van Essen (viool, percussie, zang), Eline Segers (zang), Jan-Willem van Delft (toetsen), Allard Gosens (gitaar), Luca Genta (cello, bas) en Sjoerd Visser (sax, fluiten). Zij zorgen voor een verfrissende, soms uitbundige en soms intieme vertolking van geliefde en verrassende liedboekliederen.

Projecten

Er wordt deze avond geld ingezameld voor Oekraïne. De helft van de opbrengst is voor projecten die Kerk in Actie in Oekraïne uitvoert. De andere helft is voor projecten voor de Oekraïners die in Barendrecht verblijven.

Er verblijven momenteel 130 vluchtelingen uit Oekraïne in Barendrecht, vertelt Olga Folkerts. Zij begeleidt deze groep namens de gemeente. Ze is veel te vinden in de ontmoetingsruimte voor Oekraïners in het Trefpunt. Voorheen werd een ruimte in de Bethelkerk gebruikt. Vandaar dat er goede banden zijn tussen de Oekraïense vluchtelingen en de Bethelkerk.

Het aantal Oekraïners in Barendrecht neemt nog steeds toe. ‘Sommige mensen komen rechtstreeks naar Barendrecht. Anderen worden doorverwezen door de Veiligheidsregio of het Rode Kruis. Het is nu vrij rustig. Het gaat om twee tot drie nieuwe gezinnen per week.”
“Er zitten mensen bij die thuis niets meer hebben. Helemaal niets”, aldus Olga Folkerts.

Door bemiddeling van de kerken konden de Oekraïners afgelopen zomer kennis maken met deze regio. Dat gebeurde tijdens een bustocht naar het eiland Neeltje Jans. Voor de viering van Sinterklaas worden cadeautjes geregeld.

Meezingen

Olga Folkerts en Leo van Gelder van de Bethelkerk overleggen over een bijdrage van de Oekraïners aan het concert op 3 december. Er wordt gezocht naar een Oekraïens lied dat zij kunnen meezingen en dat door de band gespeeld kan worden.

Kaarten

Aanvang van het concert 20 uur. Kaarten boeken kan via zingenindekerk/petruslive . Kaarten kosten 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. De Bethelkerk is te vinden aan de Kerkweg, tegenover Het Kruispunt.

zingenindekerk/petruslive

De Petrusband (foto: Niek Stam)

Advertenties uit de krant