Het oude en nieuwe bestuur bijeen. .
Het oude en nieuwe bestuur bijeen. .

Nieuw bestuur voor Wielerronde Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Een nieuw bestuur zet het werk van de Stichting Wielerronde Barendrecht voort.

Dinsdag 22 november zette voorzitter Klaas Orsel zijn handtekening onder de overdrachtspapieren. Hij wordt nu opgevolgd door Bastiaan Booij. De andere bestuursleden zijn Wim Stolk, Jaime Boogaers, Rico de Gooijer en Gijs Gelderblom.

Het oude bestuur organiseerde afgelopen zomer nog de vijftigste Ronde van Barendrecht. Daarna gaf het bestuur te kennen graag het werk over te willen dragen aan een nieuwe generatie. Dat is nu gelukt.

Scheidend voorzitter Klaas Orsel raakte in de jaren negentig betrokken bij het bestuur. Destijds waren er veel winkeliers die de ronde met contant geld sponsorde, herinnert hij zich. “We hebben de stichting nog omgevormd tot de Stichting Evenementen Barendrecht. Daarmee organiseerden we ook het WK Driebanden. Die stichting heeft vijf of zes jaar bestaan en ging ter ziele”, herinnert Orsel zich. Alleen de wielerronde bleef.

Het oude bestuur draagt een startkapitaal(tje) over aan de nieuwe generatie. “Wij hopen dat de wielerronde een nog groter begrip gaat worden dan ze nu is”, zegt Orsel. Een moeilijk punt blijft de plaats van Barendrecht op de kalender van de wielerbond. De ronde wordt gehouden in de zomer. Dan zijn veel mensen op vakantie en zijn er concurrerende activiteiten in de regio.

De nieuwe voorzitter Bastiaan Booij zegt: “We willen graag dat de wielerronde een breed publiek wielrenners aantrekt en een plek is waar Barendrechters elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een drankje. We zijn blij met de steun van de Gemeente Barendrecht en staan open voor samenwerking om er een nog mooier evenement van te maken de komende jaren.”

Booij zou graag een breder veld aan wielrenners willen trekken. Zoals de amateurs uit de regio. Op het parcours zouden ook wedstrijden kunnen worden gehouden in samenwerking met atletiekvereniging CAV Energie.

De 51e Wielerronde van Barendrecht vindt plaats op 15 juli 2023.

Advertenties uit de krant