De nieuwe consulenten van de Wespenstichting.
De nieuwe consulenten van de Wespenstichting.

Wespenconsulenten in regio Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Sinds zaterdag heeft onze regio twee wespenconsulenten. Zij volgden daarvoor een cursus van Wespenstichting.nl.

Marcel Eichhorn houdt zich intensief bezig met verduurzaming (zetduurzaamstappen.nl). Zo komt hij bijvoorbeeld oude wespennesten tegen waarvan mensen niet wisten dat ze er waren. Arend Wesdijk is imker en betrokken bij Buurttuin Kempenaar.

Arend Wesdijk: “Ik vind wespen nog steeds eng, maar gelukkig steeds minder. Het is nergens voor nodig. Ze steken alleen als ze zich echt bedreigd voelen, net als bijen en hommels. Een voordeel is juist dat ze bijvoorbeeld muggen, vliegen, buxusmotten en eikenprocessierupsen eten.”

Marcel Eichhorn en Arend Wesdijk hopen dat wespen niet meer verdelgd worden. Marcel Eichhorn: “De Wespenstichting heeft een protocol en komt graag langs als iemand last heeft van een wespennest. Het verplaatsen van een nest is in principe nooit duurder dan verdelging met gif, maar wel veel beter voor de gezondheid en natuur.”

In de winter lijkt het soms alsof ergens een dode wesp ligt. Maar als ze in een soort foetushouding ligt, met haar antennes ingeklapt, is het een koningin in winterslaap. Ze kan dan ook gewoon blijven liggen of verplaatst worden naar een andere droge, koele plaats. Wespenstichting.nl kan daarmee helpen.

Advertenties uit de krant