Het team van YESS Real Estate met rechts Jessica Blom.
Het team van YESS Real Estate met rechts Jessica Blom. Foto: Lianne Dekker Fotografie

YESS Real Estate wil de klant alles uit handen nemen

Algemeen

BARENDRECHT – Een modern kantoorpand aan de Bergen is sinds dit jaar de vestigingsplaats van YESS Real Estate. Het bedrijf met makelaars, taxateurs, bouwkundigen en energie-adviseurs heeft hier ruimte voor groei, legt eigenaresse Jessica Blom uit.

Blom komt zelf uit Rhoon, ze is blij met de vestigingsplaats in Barendrecht, dichtbij wegen naar Rotterdam en de Drechtsteden. “Voor ons is deze centrale locatie ideaal.”

De acht medewerkers van YESS Real Estate bieden een compleet pakket diensten aan. Naast de aan- en verkoop van huizen kan men hier ook terecht voor de aanvraag van een energielabel, advies over duurzaamheid en bouwkundig advies.

“We hebben een relatief jong en modern team. Ondanks dat wel veel online werken, vinden we persoonlijk contact heel belangrijk”, vertelt ze. Het eerste bezoek aan klanten is altijd bij hen thuis. “Dan zijn mensen in hun eigen omgeving en je hebt gelijk een beeld van de woning voordat deze de verkoop in gaat.” Voor Jessica is het bezoeken van woningen één van de leuke dingen van haar vak. “Het maakt elke dag anders.”

Vervolggesprekken kunnen eventueel digitaal gaan. “We begeleiden mensen persoonlijk tot de notaris en daarna. Mensen kunnen altijd bij ons terecht, van het begin tot het eind. We proberen de klant alles uit handen te nemen.”

Duurzaamheid

Er wordt steeds meer gevraagd om advies over duurzaamheid. “Onze medewerkers komen bij de mensen thuis om te kijken welke mogelijkheden er hiervoor zijn. Wat zou je kunnen doen om het huis energiezuiniger te maken? Samen met de klant bespreken wij wat de beste keuze is en het meeste bespaart.”

“Sinds deze zomer zien we dat mensen steeds meer bezig zijn om de kosten van energie omlaag te brengen. Dat merken we ook bij de verkoop van woningen. Er wordt steeds meer gevraagd naar het energielabel.”

Klanten

“We trekken veel verschillende klanten aan, bijvoorbeeld via social media maar ook die door hypotheekverstrekkers naar ons worden doorverwezen. Naast dat wij regelmatig een wat jongere doelgroep trekken, hebben we ook steeds meer klanten van een wat een oudere doelgroep: zij richten zich bij de verkoop van hun huis op starters, die veel op social media zitten.”

Door de stijging van de rente worden woningen minder snel verkocht dan een jaar geleden. “Je moet je als makelaar weer meer onderscheiden om een woning goed te verkopen”, constateert Jessica nuchter. Zij denkt met haar bedrijf wat extra’s te kunnen bieden, wat juist in deze tijd van waarde is voor de klant.

Voor de verkoop van woningen maakt YESS Real Estate veel gebruik van video’s en social media. Wie interesse heeft in een woning, kan bijvoorbeeld een virtuele tour door het huis maken. Ook kunnen er impressies worden gemaakt van een huis die tonen hoe het huis er na een verbouwing uit zou kunnen zien.

Barendrecht

In Barendrecht en omgeving bestaat het woningaanbod veel uit in het hogere segment. Jessica Blom en haar collega’s merken welke gevolgen dat heeft. “Naar woningen onder de vier ton is, ondanks de veranderende markt, nog steeds heel veel vraag. Mensen staan daar voor in de rij”. “Je hebt te maken een grote groep zoekers doordat mensen uit de omgeving hier graag willen blijven. Bovendien zijn er Rotterdammers die naar Barendrecht of Rhoon willen verhuizen.’

Het team van YESS Real Estate bestaat uit meerdere makelaar-/ taxateurs, energieadviseurs, bouwkundigen en enkele medewerkers voor de binnendienst. Het bedrijf is aangesloten bij brancheorganisatie VBO.

www.yessrealestate.nl

Advertenties uit de krant