De eerste helft werd volledig gedomineerd door Heerjansdam. (foto: Martijn Hulsman) Foto:

Goede overwinning Heerjansdam

Algemeen

HEERJANSDAM – Heerjansdam speelde zaterdag 25 november op de Molenwei de (streek) derby tegen RVVH en won, met 2-1. Dat ging niet zonder tegenstand. Ondanks dat de Dammers ruim een uur lang de betere waren, moest de ploeg van trainer Ben Mierop, in het laatste kwartier, attent blijven toen RVVH ‘alles of niets’ ging spelen.

De eerste helft werd eigenlijk volledig gedomineerd door Heerjansdam. In de 20e minuut rondde Antonio Ilic goed af, na voorbereidend werk van Jarno Visser, Luke Homan en Ronald Ouwens: 1-0. Keeper Tim Elkhuizen loste een hard schot van Mathijn Valster en moest weer ingrijpen toen Gert Jan Plaizier bijna alsnog scoorde. Dat doelpunt van Plaizier kwam toch in de 33e minuut, Ilic zette van links laag voor en via wat spelers belandde de bal de middenvelder, die van dichtbij binnentikte: 2-0. RVVH had aanvallend nog niets bijzonder gedaan, maar scoorde in de 38e minuut toch door Everton Pires Tavares: 2-1.

Na de rust trok de thuisclub in eerste instantie de goede lijn door, al moest Heerjansdam-keeper Yoël van Dalen ingrijpen na een vrije trap van Pires Tavares. Voor Heerjansdam was Plaizier nog een keer gevaarlijk, al was de hoek bij de tweede paal wel erg lastig om te scoren. Met nog 20 minuten te spelen verloor Heerjansdam langzaam de grip op de wedstrijd en kwam in de 70e minuut goed weg na een hard schot van Gazar Dermedjan tegen de paal.

Daarna voerde RVVH de druk op en Heerjansdam moest terug en kreeg alle ruimte om te counteren. Maar dat werd verschillende keren niet goed uitgespeeld, al leek invaller Milan van den Berg een keer op weg naar 3-1. Keeper Elkhuizen lag echter dwars. Heerjansdam-keeper van Dalen moest in de slotfase, bij een voorzet van invaller Huib van Barneveldt en na een schot van Philip Dragon, met succes ingrijpen.

Heerjansdam speelt zaterdag 3 december uit tegen Brielle, aanvang om 14.30 uur.