Lindsey Faken. (Foto: Mirjam van Raamsdonk)
Lindsey Faken. (Foto: Mirjam van Raamsdonk)

Lindsey Faken loopt PR’s en Topatleten vak limiet

Algemeen

BARENDRECHT - Atlete Lindsey Faken van CAV Energie liep afgelopen baanseizoen regelmatig baanwedstrijden, waarmee ze investeerde in haar basissnelheid en tempohardheid. Deze factoren komen eveneens goed van pas op de weg- en crosswedstrijden.

De eerste test na het baanseizoen was tijdens de Halve Marathon van Barendrecht in oktober, waar ook haar sponsor Running Friends Company aanwezig was. Zowel op de 5 kilometer als op de 10kilometer liep ze podiumplaatsen (resp. 1ste en 2de dame) en ruim boven de 15 kilometer per uur. De bevestiging van haar stijgende vorm volgde een maand later.

Begin november verbeterde ze in Dordrecht nipt haar PR op de 5 kilometer met 4 seconden.
Tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen op zondag 20 november liep ze ruimschoots onder het limiet van een uur op de 15 kilometer, om volgend jaar op uitnodiging met de Topatleten te mogen lopen.
‘’Totaal onverwachts, het was de eerste keer dat ik meedeed aan de Zevenheuvelenloop. Mijn tactiek was om met minimaal 17 kilometer per uur van de heuvels af te rennen en met minimaal 15 kilometer per uur heuvels op te rennen. De tactiek was een risico, maar ik kon het tempo gelukkig de hele wedstrijd volhouden”, legt Lindsey uit. Tevens liep ze in Nijmegen ook een PR op de 10 kilometer met meer dan 2 minuten.

Het weekend daarna mocht ze zowel zaterdag- als zondag aan de bak tijdens de start van het Nationale Crosscircuit, de Internationale Warandeloop in Tilburg. Ook Mirjam van Raamsdonk Fotografie, haar subsponsor, ging als fotograaf mee naar Tilburg. Voor Mirjam was het de tweede keer dat ze zo’n officiële atletiekuniewedstrijd mocht fotograferen. Mirjam: “Geweldige sfeer om mee te maken, totaal anders dan een regionale wedstrijd. Het ademt alleen maar (top)sport.”

Lindsey zal dankzij haar gelopen resultaten in Tilburg volgend jaar op de startlijst van de EK-kwalificatiewedstrijd (Crossgala vrouwen) staan. Net als Lindsey zal Mirjam de komende periode ook meer in de bossen te vinden zijn. Naast crosswedstrijden is Mirjam ook te vinden in de veldrit-en mountainbike wedstrijden.

Advertenties uit de krant