Er werd op een ander tijdstip afgetrapt vanwege de WK-wedstrijd Nederland-VS.
Er werd op een ander tijdstip afgetrapt vanwege de WK-wedstrijd Nederland-VS. Foto:

Heerjansdam klopt Brielle in eigen huis

Algemeen

HEERJANSDAM – Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen Brielle en had op het ‘Geuzenpark’ gelukt met 0-2 te winnen.
Voor de rust ging het redelijk gelijk op, eerst moet Heerjansdam-keeper Yoël van Dalen in actie komen na een schot van Jordy Braber. Daarna kreeg Heerjansdam Gert-Jan Plaizier twee kansen, en de andere ploeg ook. In de 36e minuut redde van Dalen, na een harde vrije trap van Braber en wat later Ronald Ouwens medeaanvaller Mathijn Valster, de diepte in die alleen op het doel afging en wat nonchalant de bal over schoot.

Heerjansdam schoot na de rust direct uit de startblokken. Mathijn Valster zette de aanval en via Luke Homan belandde de bal bij Antonio Ilic en die tikte van dichtbij de 0-1 in de 47e minuut. Twee minuten later stond Ilic keeper van Dalen bij, na een aanval van Brielle, door na een hoekschop de bal uit de doelmond te trappen. Daarna volgde de beste fase in de wedstrijd van Heerjansdam. Lukas Valster kopte tegen de binnenkant van de paal. Na een half uur en een vrije trap van Mathijn Valster kopte broer Lukas tegen de lat en Luke Homan reageerde attent door met een halve omhaal te scoren, 0-2. Met nog een half uur te spelen ging de ploeg van trainer Gijs Zwaan wat anders spelen. Routinier Lex van Dommelen, schoof door naar de aanval, maar kreeg niet veel kans bij Mike Sloof. De beste kans voor de thuisclub was tien minuten voor tijd, toen invaller Tom Sleeuwenhoek schoot in goede positie de bal over het doel van keeper van Dalen. Het werd een goede overwinning voor de ploeg van trainer Ben Mierop.

Zaterdag 10 december speelt Heerjansdam uit tegen SHO, aanvang: 15 uur.