Robbert Olijfveld scoort zijn zevende competitietreffer, 2-4. (foto: Cees Bakker)
Robbert Olijfveld scoort zijn zevende competitietreffer, 2-4. (foto: Cees Bakker)

Barendrecht stunt bij koploper GVVV

Algemeen

BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft zaterdag eindelijk eens de zo vaak uitgesproken promotieambities op klinkende wijze benadrukt. De rood-witten wonnen in Veenendaal met 5-2 van koploper GVVV. Door deze zege wordt het verschil met de top weer ietsje kleiner.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel kon weer een beroep doen op Stanley Husen en Joey Jongman. Niels Vorthoren zat op de bank. Max van Dijk moest in de warming-up alsnog geblesseerd afhaken, hij werd vervangen door Bradley el Idrissi. Marouane Bakour strafte na 6 minuten een fout in de verdediging af, 0-1. Joey Jongman probeerde het met een afstandsschot, zijn poging ging net naast de kruising. Een aanval over rechts werd afgerond door Romano van der Stoep, 0-2. Ilias Latif maakte al snel de 1-2 en rond het half uur zorgde Quincy Veenhof voor de gelijkmaker, 2-2. Een afgemeten voorzet van El Idrissi werd door Robbert Olijfveld ingeschoten, 2-3. 

Na de rust kwam de thuisclub zwijnde. Robbert Olijfveld maakte zijn tweede raak van de middag door een voorzet van Bakour binnen te knikken, 2-4. Aness Serghini was ook nog dicht bij succes, ook hij raakte de lat. Marouane Bakour maakte er op aangeven van Joey Jongman 2-5 van met een schitterende lob over invaller-doelman Jan Schimmel. Daarmee was koploper GVVV definitief geveld en gingen de rood-witten met drie punten terug naar huis. 

Barendrecht stijgt naar de zesde plaats in de Derde Divisie. De ploeg heeft 28 punten uit 17 wedstrijden. 

De rood-witten spelen dit kalenderjaar nog twee keer. Zaterdag 10 december voor de competitie bij hekkensluiter Excelsior’31 in Rijssen, aanvang 14.30 uur. Dinsdag 13 december voor de Fidus Cup in Spijkenisse, aftrap 20 uur. 

Advertenties uit de krant