Smitshoek begon zonder Ryan Koolwijk, Danilo Alkema en Marvin van der Made aan de wedstrijd.

Smitshoek verliest van Zwaluwen

Algemeen

BARENDRECHT – Smitshoek verloor afgelopen zaterdag met 1-2 van Zwaluwen Vlaardingen.

De gasten zetten hoog druk op de verdediging en in de 10e minuut ontstond het eerste gevaar voor het doel van Michael Termijn. Het diagonale schot werd echter uitstekend door hem gepareerd. Waar de Vlaardingers snel de spitsen Pjotr Jongste en Quincy Does in stelling probeerden te brengen, probeerde Smitshoek combinerend het doel van de tegenstander te bereiken, maar slachtte nauwelijks in. Toch kon Bobby Vos, door een hard schot, keeper Boy de Jong in de problemen brengen. En ook de rebound kon niet verzilverd worden. In de daaropvolgende snel uitgevoerde aanval kon Pjotr Jongste de 0-1 aantekenen. Rond de 30e minuut kwam Smitshoek-aanvaller Nino Urban vanaf de rechterkant naar binnen, zijn schot belandde, met wat hulp van de keeper, in het net. Twee minuten na deze 1-1 kreeg Luc Delmee een unieke kans om zijn ploeg op voorsprong te koppen, maar slaagde hij hier niet in. In de rest van de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht, zonder beide tot grote kansen te komen.

In de 2e helft hetzelfde beeld. In de 52e minuut loste Gerson Pinas een schot van buiten de 16 meter, waar keeper Michael Termijn zich op verkeek. De 1-2 werd uitbundig gevierd door spelende Zwaluwen en trainer de Zeeuw. Smitshoek moest weer in de achtervolging, maar verder dan twee kopkansen van Joey Klein kwam het eigenlijk niet. De ploeg van trainer de Koning mocht zelfs niet klagen dat de scheidsrechter Pieter van Veelen de 1-3 afkeurde, nadat zijn assistent hands had geconstateerd.

Zaterdag 10 december is de laatste wedstrijd van dit jaar uit bij Nieuwenhoorn.