Afbeelding

WinterFeest Barendrecht is terug

Algemeen

BARENDRECHT - Het WinterFeest is terug in Barendrecht. Na twee jaar afwezigheid wordt het feest weer gehouden, wel in een kleinere, knussere opzet dan vroeger. Zaterdag 10 december van 14 tot 20 uur zijn er activiteiten in de Dorpskerk en op het terrein daar omheen. 

De ingang van het terrein is bij de Dorpskerk, naast de Watertoren. Het feest wordt om 14 uur geopend door de burgemeester en de kinderburgemeester. Dat gebeurt op het veld achter de oude pastorie. 

Op het grasveld achter de oude pastorie staat het podium, zijn er tien kramen en is de Snuffelmarkt geopend. Ook kunnen bezoekers hier een drankje drinken. Bij de kramen is erop gelet dat ze bij Kerst passen. 

Ook de Wenskerstboom is er weer. Bezoekers kunnen hun kerstwens doorgeven aan presentator Jos Vis. Gedurende de middag wordt de boom volgehangen met wensen. 

Podium 

Op het podium wordt opgetreden door Big Band Barendrecht (14.05 uur), de Kerstband (14.55 uur), Kids-Bizz (15.35 uur), Funky Feet (16.50 uur) en Sébastienne (17.40 uur). Op verschillende plekken speelt de Kerstband. 

Kinderactiviteiten 

Op het plein voor de kerk staat voor de kinderen een zweefmolen en rijdt een treintje. Ook zijn daar kinderactiviteiten. Er is voor kinderen nog meer te doen in zaal de Ontmoeting, naast de kerk. Voor de kinderactiviteiten kan bij de kraam van de organisatie een strippenkaart worden gekocht. 

Snuffelmarkt 

De Snuffelmarkt pakt deze dag van 14 tot 19 uur uit met verkoop binnen en in een aantal kramen buiten. Er zijn onder meer kerststukjes te koop en winterkleding (50 procent korting). Speciaal voor deze dag wordt een aantal bijzondere artikelen aangeboden. Daaronder een miniatuur-zeilboot in zilver met zilveren zeilen.
Let op: de Snuffelmarkt is ’s ochtends gesloten. Deze dag kunnen er geen spullen worden ingeleverd.

Historische Vereniging 

D’Ouwe School, het museum van de Historische Vereniging Barendrecht, is deze dag open van 14 tot 19 uur. De zaal is versierd in kerstsfeer met oude kerstkaarten en kerstboeken. Natuurlijk staat er een kerstboom.
Er is een kraam met curiosa, waarvan de opbrengst bestemd is voor een project in een project Kenia, om gezinnen te helpen zelf een inkomen te verdienen. Ook is er een kraam van de Zoete Verleiding (chocolade).

Muziek in de Dorpskerk 

In de Dorpskerk zijn optredens. De toegang is vrij. Dus voor wie nog nooit in Barendrechts oudste monument is geweest, is dit een buitenkansje.
Het Carols Koor van CultuurLocaal houdt van 14 tot 14.45 uur een open repetitie. Van 15 tot 15.45 uur is de uitvoering van het Carols Koor.
Het Jeugdorkest van Harmonievereniging Barendrecht speelt van 16.15 tot 17 uur. Hét Harmonieorkest sluit van 19 tot 20 uur de dag af met een concert in de kerk.

Bijzonder Kerstfeest
Op de avond door het WinterFeest, vrijdag 9 december, wordt in de Dorpskerk het Bijzonder Kerstfeest gehouden. Het is een muzikale kerstviering voor mensen met (en zonder) een beperking. Met medewerking van Harmonievereniging Barendrecht. Aanvang 19.30 uur.

Organisatie 

Het WinterFeest wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht (SEDOB). Hierin werken de Dorpskerkgemeente, Harmonievereniging Barendrecht en de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht samen. 

Het feest is mogelijk dankzij trouwe en nieuwe sponsors en vrijwilligers. Daaronder de gemeente Barendrecht en het Deltaport Donatiefonds. Ook vrijwilligers van popodium De Beuk en de Hobby fotografie groep Barendrecht werken dit jaar mee aan het feest.
Voor toekomstige feesten worden nog steeds nieuwe vrijwilligers gezocht.

 Zie voor het volledige programma:

www.sedob.nl 

Advertenties uit de krant