René van Nierop (links) en B&B-eigenaar Hans bij de villa.
René van Nierop (links) en B&B-eigenaar Hans bij de villa.

Makelaar René van Nierop verkoopt huis uit B&B vol Liefde

Algemeen

BARENDRECHT – Makelaar René van Nierop en At Home Makelaardij hebben weer een bijzondere klant. Vorig jaar verkochten ze het chateau van de familie Meiland in Frankrijk. Deze keer verkopen ze een huis in Toscane, bekend uit de televisieserie B&B vol Liefde van RTL.

door Arco van der Lee

Vaste kijkers van de serie kennen Hans, een Nederlander die in 2008 samen met zijn toenmalige Italiaanse echtgenote Libra, een B&B met landgoed in de Italiaanse streek Toscane kocht. 

Makelaars

“Inmiddels is de liefde over, maar ze hebben nog steeds samen de B&B in Pistoia, nabij Florence. Ze hebben het huis te koop gezet bij Italiaanse makelaars. Maar toen gebeurde er nooit wat. Hans heeft gezien wat wij gedaan hebben met de Meilandjes en heeft ons een mail gestuurd”, vertelt René van Nierop. 

Inmiddels zijn René en zijn medewerkers in Italië op bezoek geweest. Ook RTL en De Telegraaf volgen de verkoop van het huis en het landgoed. 

Vanaf vandaag staat het huis in Toscane op Funda en treedt René van Nierop ermee naar buiten. Hij hoopt dat er zich, net als bij Chateau Meiland, belangstellenden melden. Bij Chateau Meiland, dat ook lang te koop heeft gestaan, leidde dat tot veel belangstelling en een verkoop.

Intussen draait de B&B van Hans gewoon door. Tot en met september is het grootste deel van de kamers verhuurd. Er moet dus een week worden gevonden waarin de bezichtigingen kunnen plaatsvinden. 

René van Nierop wil het huis vooral in de markt zetten als vakantiewoning voor vermogende Nederlanders. “Het is goed bereikbaar, op 1 uur en 40 minuten vliegen vanaf Amsterdam. Vanaf het vliegveld van Florence is het 25 minuten rijden naar de villa.”
Het huis is eventueel ook te koop voor mensen die de B&B willen voortzetten.

Prijs

De woning wordt voor 1,45 miljoen euro aangeboden. Wie het pand als B&B wil kopen, betaalt inclusief de klantenportefeuille anderhalf miljoen. Voor die prijs heb je dan wel een woning in een prachtig natuurgebied. Dat heeft René met eigen ogen kunnen zien. “’s Avonds hoor je de wolven in de bergen. De bossen zitten vol met wild. Hans vertelde me dat er in het voorjaar weleens wild dat op de vlucht is voor de wolven bij hem in het zwembad springt.”

Dat de B&B bekend is van televisie, kan volgens René van Nierop helpen bij de verkoop. “Er zijn altijd mensen die het leuk vinden om iets te kopen waar een verhaal aan vast zit.”

Het interieur van de villa in Toscane.

Advertenties uit de krant