Afbeelding
Foto:

Isolatiemateriaal voor bewoners huurwoningen

Algemeen

BARENDRECHT – Bewoners van Smitshoek konden maandagmiddag aan de Wagenmakerij materiaal ophalen om hun woning energiezuiniger te maken.

Wie zich voor de actie had aangemeld kreeg hier materiaal om verwarmingsbuizen te isoleren. Daarbij werd een kaartje gevoegd met informatie over de energiebox van de gemeente Barendrecht. Hiermee kan gemiddeld 175 euro per jaar worden bespaard. De actie werd uitgevoerd door Pia van Dalen namens Patrimonium, energiecoach Rob Weenink en twee mensen van het Repair Café Barendrecht: Ger Schoenmaker en Peter Klaassen.

Het is een vervolg op een actie waarbij het Repair Café samen met energiecoaches 52 oudere huurwoningen isoleerden. Nu is gekozen voor meer zelfwerkzaamheid bij het isoleren van iets minder oude woningen. Het gaat om woningen in de wijken Smitshoek, Paddewei, Molenvliet en Nieuweland. Een derde van de mensen die zijn benaderd wil isolatiemateriaal ophalen.

Volgens Peter Klaassen is het isoleren van verwarmingsbuizen een doeltreffende methode om energie te besparen, die bovendien vrij eenvoudig door bewoners zelf is uit te voeren.

Advertenties uit de krant