Afbeelding
Foto:

Renovatie Heinenoordtunnel (A29) van start

Algemeen

BARENDRECHT - Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in snelweg A29. De tunnel is daarvoor regelmatig afgesloten. Na twee jaar van voorbereidende werkzaamheden gaat de renovatie - volgens planning - in februari beginnen.

De tunnel is deze maand dan drie keer een nacht en ieder weekend afgesloten in 1 rijrichting. Daarna zijn er iedere maand nacht- en weekendafsluitingen. Eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd, en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht. De renovatie duurt tot eind 2024.

Irene Schnieders, projectmanager bij Rijkswaterstaat: “De tunnel is in 1969 geopend en is aan het einde van zijn technische levensduur. Na bijna 60 jaar is het tijd voor een grondige renovatie. We vervangen onder andere alle tunnel technische installaties en systemen die nodig zijn om de tunnel te bedienen, besturen en bewaken. Dan moet je denken aan ventilatoren, camera’s, luidsprekers en aan meer dan 150 kilometer aan kabels. Verder renoveren we de constructie en komt er een middentunnelkanaal, dat is een afgesloten vluchtgang tussen de twee tunnelbuizen”

Afsluitingen in februari

De tunnel is afgesloten van:

woensdag 1 februari 22 uur tot donderdag 2 februari 5 uur richting Rotterdam

vrijdag 3 februari 22 uur tot maandag 6 februari 5 uur richting Rotterdam

vrijdag 10 februari 22 uur tot maandag 13 februari 5 uur richting Rotterdam

woensdag 15 februari 22 uur tot donderdag 16 februari 5 uur richting Rotterdam

donderdag 16 februari 22 uur tot vrijdag 17 februari 5 uur richting Bergen op Zoom

vrijdag 17 februari 22 uur tot maandag 20 februari 5 uur richting Bergen op Zoom

vrijdag 24 februari 22 uur tot dinsdag 28 februari 5 uur richting Rotterdam

Let op: van vrijdag 10 februari 7 uur tot dinsdag 17 uur is het fietspad aan de kant van Barendrecht (langs het dienstgebouw) deels afgesloten. De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel is open.

Alle afsluitingen in 2023 voor het wegverkeer staan op www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.

Advertenties uit de krant