IJsbrand Roobol.
IJsbrand Roobol. Foto:

Rouwsensitief begeleiden in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 25 januari is IJsbrand Roobol, geboren in Smitshoek, te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

IJsbrand Roobol is Senior Intensief Ambulant Hulpverlener bij Agathos, onderdeel van de Leliezorggroep. Sinds vier jaar is IJsbrand Ambulant Begeleider en sinds 1 september afgestudeerd Bachelor Social Works en een geregistreerd GGZ-agoog.

Hij is gespecialiseerd in het ondersteunen van persoonlijk en maatschappelijk herstel van mensen met een psychiatrische aandoening of een verslaving. De beroepsbeoefenaar kan daarbij zowel behandelaar als begeleider zijn. Tijdens zijn MBO opleiding wist IJsbrand al dat hij ook zijn HBO opleiding wilde gaan doen en dat hij zijn scriptie wilde schrijven over rouw en verlies.

Een levensgebeurtenis heeft IJsbrand al in zijn kinderjaren bepaald bij rouw en verlies. Zijn vader overleed toen hij 9 jaar was. ‘De impact van rouw en het leren omgaan met verlies is een proces, die ik op latere leeftijd gewaar werd’, aldus IJsbrand. Deze persoonlijke levenservaring en zijn professionele ontwikkeling maken dat IJsbrand Roobol zich gespecialiseerd heeft in rouw en verlies.

Met IJsbrand Roobol gaan we in gesprek over Rouwintensief begeleiden en welke mensen hiermee geholpen kunnen zijn.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.
Zie: www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant