Afbeelding
Foto:

Vragen over overlast door festiviteiten Doormanplein

Algemeen

BARENDRECHT – De fractie van Echt voor Barendrecht (EVB) heeft het college vragen gesteld over incidentele festiviteiten op het Doormanplein.

Horecabedrijven mogen twaalf keer per jaar een incidentele festiviteit organiseren. Ze mogen dan afwijken van de geldende geluidsnormen.

“Bewoners van en rond het Doormanplein hebben bij ons aangegeven dat zij geregeld overlast ervaren van deze incidentele festiviteiten. Het gaat hier zowel om muziek als vertrekkend publiek met name bij ‘clubavonden’”, stelt gemeenteraadslid Roeland Bol. “Bent u van mening dat dit, met het oog op de woonfunctie die het oude dorp ook heeft, ook passend is?”

Bol wil weten hoe het gesteld is met het nieuwe horecabeleid, dat in februari zou worden voorgelegd aan de gemeenteraad. 

“In Barendrecht mogen horecagelegenheden 12 keer per jaar een incidentele festiviteit organiseren. Maar er zijn ook gemeentes die dit horecagelegenheden maar 6 keer per jaar toestaan. Zal een beperking van de mogelijkheden voor het organiseren van een incidentele festiviteit ook niet zorgen voor minder overlast? Hoe ziet u dit?”, vraagt Bol. Het college heeft de vragen nog niet beantwoord. 

Advertenties uit de krant