Afbeelding
Foto:

Meesterwerken onder de hamer (update)

Algemeen

BARENDRECHT – Werken van Van Gogh en andere grote meesters werden vrijdag 10 maart geveild op basisschool De Driehoek. De veiling was een onderdeel van een braderie ten bate van de mensen die zijn getroffen door de aardbeving in Syrië en Turkije.
In veel lokalen waren activiteiten. Zo werden er zelfgebakken taarten en zelfgemaakte sieraden verkocht. Bij muzikale optredens kon geld in een vioolkist worden gegooid.
Het hoogtepunt was de veiling van meesterwerken. Ze waren levensecht nageschilderd door leerlingen van de school. De veiling werd geleid door enkele leerlingen, die dat deden alsof het hun dagelijks werk is. Er werd enthousiast geboden. Directeur Aster Stevens mocht namens het bestuur van de school bieden op enkele schilderijen. Deze krijgen een plaatsje in het kantoor van de bestuurder.
Voor de actie was veel enthousiasme bij leerlingen en hun ouders of verzorgers. Voor de actie was veel enthousiasme bij leerlingen en hun ouders of verzorgers. De eindopbrengst van de actie voor giro 555 is 9435,46 euro.

Afbeelding

Advertenties uit de krant