Afbeelding
Foto:

Nieuw terras voor Dagbesteding Lavendel

Algemeen

BARENDRECHT – Tijdens de actie NL Doet heeft Dagbesteding Lavendel van Stichting de Overburen een nieuw terras gekregen.

Cliënten van de Lavendel keken al weken uit naar dit moment. ‘’Hoi, hoi, hoi! Straks kunnen we met z’n allen buiten zitten!’’ klonk het door de gangen. Dankzij de NL doet actie van het Oranjefonds, het bedrijf GKB en het klusteam van de Overburen, is het kippenhok weg en in de plaats een mooi terras gemaakt. Ondanks het slechte weer gingen de mannen door tot de laatste tegel. De cliënten vonden het best wel spannend met al dat grove gereedschap, maar kwamen steeds dichterbij kijken in de loop van de dag. Op een gegeven moment was een cliënt zo enthousiast dat hij mee wilde doen. Gedreven met de hark in de hand, pakte hij zijn kans. De rest van de groep heeft bloempotjes gevuld met violen.

Een dag met een gouden randje, volgens dagbesteding Lavendel. En om er nog een ‘’schepje’ bovenop te doen.. kregen zij van de GKB de tegels en zand. Toen bleek dat er nog meer zand nodig was, kregen ze dit van de desbetreffende werkmannen in de straat, die bezig waren met de glasvezel. Een fijne samenwerking. En ook met buurgenoten, want de buurman uit de wijk hielp ook gedreven mee.

Advertenties uit de krant