Knuffelhond Brody.
Knuffelhond Brody.

Knuffelhond in De Elf Ranken en Borgstede

Algemeen

BARENDRECHT - Verpleeghuizen verwelkomen steeds vaker knuffelhonden om oudere en dementerende mensen te begeleiden. In de Laurens-verpleeghuizen De Elf Ranken en Borgstede weten de bewoners en medewerkers al lang hoe fijn dit is.

Labradoodle Brody is er al sinds 2017. Toen was hij nog een pup. Nu is hij uitgegroeid tot een trouwe, liefdevolle, graag geziene en gewaardeerde medewerker. Brody is de hond van een welzijnsmedewerker en komt dagelijks mee naar de locaties om de bewoners een leuke dag te bezorgen. Hij motiveert de bewoners om op te staan, stimuleert hen tot bewegen en brengt liefde, aandacht en gezelligheid. Dat levert hartverwarmende reacties op.

Ook bij de medewerkers van de genoemde verpleeghuizen is Brody erg populair. Het is dus geen wonder dat Brody bij De Elf Ranken en Borgstede een fulltime contract heeft en ook al eens tot medewerker van het jaar uitgeroepen is. Behalve dat Brody dol is op knuffelen en aaien, heeft hij ook een kalmerende invloed op sommige bewoners. Natuurlijk moet Brody ook regelmatig uitgelaten worden en gaat hij met de bewoners mee tijdens een wandeling door het park.

Bij veel bewoners brengt Brody herinneringen naar boven aan de tijd dat zij zelf nog huisdieren hadden. Dat levert mooie gesprekken op.

Advertenties uit de krant