Afbeelding
Foto:

Klacht over bromtoon windturbines Oude Maas

Algemeen

BARENDRECHT – De windturbines langs de Oude Maas veroorzaken een bromtoon, waar niet tegen wordt opgetreden. Dinsdag sprak de heer Stolk in bij de raadscommissie Ruimte om hiervoor aandacht te vragen.

Stolk is bewoner van het Velotrerrein aan de Achterzeedijk. De bromtoon is ‘enorm irriterend’ en hij wordt er ’s nachts wakker van. Voor de bouw heeft hij een informatiebijeenkomst bezocht. Daar werd beloofd dat er opgetreden zou worden bij overlast. Maar zijn ervaring is dat er niets aan de bromtoon wordt gedaan. “Iedereen wijst naar elkaar.” Hij is verwezen naar de gemeente Hoeksche Waard, de gemeente Barendrecht, de provincie, milieudienst DCMR en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Stolk zou graag zien dat de windturbines ’s nachts worden stilgezet. Hij merkt dat ze nu juist ’s nachts draaien en overdag stilstaan. Daardoor blijft het gemiddelde geluid gemeten over 24 uur, binnen de norm. Hij waarschuwt dat dit probleem zich ook gaat voordoen bij het windpark rond het Vaanplein en bij woningbouw in de Zuidpolder.

Wethouder Lennart van der Linden gaat binnenkort langs bij de heer Stolk. “Laten we er serieus naar kijken, want u heeft het over een serieus probleem.” Van der Linden woont net als Stolk op zo’n 500 meter van de windturbines op de andere oever van de Oude Maas.

Advertenties uit de krant