Wendy van Velzen in de deuropening van haar nieuwe huis.
Wendy van Velzen in de deuropening van haar nieuwe huis. Foto:

Nieuwe toekomst voor Dorpsstraat 41 in Heerjansdam

Algemeen

HEERJANSDAM – Eén van de oudste woon- en winkelpanden van Heerjansdam wordt momenteel opgeknapt.

door Arco van der Lee
Het witte pand aan de Dorpsstraat 41 was ooit dierenwinkel, slagerij, sportprijzenwinkel en woonhuis. Het wordt sinds januari verbouwd door Wendy van Velzen en Mike Moraal.

“Het is gigantisch”, zegt Wendy van Velzen tijdens een rondleiding. In de kelder zijn nog resten te vinden van de slagerij, die hier ooit was gevestigd.

Eind maart trekken de nieuwe bewoners in het huis. In april opent Wendy van Velzen hier haar kantoor. Ze werkt als assistent op afstand voor bedrijven (www.vanvelzenregelt.nl). Daarnaast heeft ze een massagepraktijk (www.wen-zen.nl), waar ook voldoende ruimte voor is in het pand. “Ik heb voor mezelf de balans gevonden tussen ontzettend hard werken als assistent en de rust kunnen geven tijdens een massage”, vertelt ze.

Wendy komt zelf uit Uithoorn en heeft het erg naar haar zin in Heerjansdam. “Iedereen zegt elkaar hier gedag. Dat gaat vanzelf”, ervaart ze. Heerjansdammers zijn nieuwsgierig naar de veranderingen in het pand. “Regelmatig staan er mensen voor het raam naar binnen te kijken.”

Dorpsstraat 41 komt voor in boeken over de geschiedenis van Heerjansdam. Het staat zelfs op de voorkant van het jaarboek van het Historisch Genootschap Heerjansdam. Over het bouwjaar was wat onzekerheid. Er werd 1890 genoemd, maar het kadaster vermeldt 1850. “Tijdens de verbouwing vonden we in de schoorsteen een krant uit 1883. Die hebben we ingelijst, want hij hoort bij het huis”, aldus Wendy van Velzen.

Advertenties uit de krant