Afbeelding
Foto:

Stichting KunstCreatief Barendrecht naar Middeldijkerplein

Algemeen

BARENDRECHT  – Inwoners van alle leeftijden die graag creatieve workshops en cursussen volgen, kunnen binnenkort definitief terecht bij een tweede vestiging van Stichting KunstCreatief Barendrecht (KCB). Deze wordt gevestigd in de Waterpoort/Wave aan het Middeldijkerplein in Carnisselande. Het college B&W van de gemeente Barendrecht wil, door het beschikbaar maken van deze locatie, ervoor zorgen dat meer mensen in hun eigen buurt kunst en cultuur kunnen ervaren en creatieve workshops kunnen volgen. 

Met een enthousiast en vakkundig team verzorgt KunstCreatief Barendrecht een gevarieerd en groot aanbod van cursussen en workshops op het gebied van de beeldende kunsten, voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. De cursussen en lessen zijn laagdrempelig en er is aandacht voor zowel de beginner als de gevorderde, kortom op elk niveau is er een mogelijkheid om actief met beeldende kunst bezig te zijn.

De stichting biedt in Barendrecht-Centrum al jaren beeldende kunsten en creatieve cursussen aan op de hoofdlocatie ‘De Baerne’ aan de Binnenlandse Baan. In Carnisselande maken zij op dit moment nog tijdelijk gebruik van een ruimte aan de Reuchlinhaven 10.

KCB wil graag op deze locatie een bijdrage leveren in het aanbod van activiteiten in het centrum van Carnisselande. De programmering omvat onder andere kunstbeschouwing, tekenen en schilderen, fotografie, keramiek, edelsmeden, 3D-ontwerpen, workshops op maat en beeldende kinderfeestjes. Wethouder Margo Stolk: “De nieuwe, voor scholen gemakkelijk bereikbare, locatie voor KCB is een mooie toevoeging aan de mix van voorzieningen op en rond het Middeldijkerplein. Daarmee zorgen voor een levendiger centrum van Carnisselande.“ 

Advertenties uit de krant