Ds. Peter Nagel.
Ds. Peter Nagel.

Palmpasen en Passion 40daagse in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 21 maart zijn Desiree van der Hijden en Adrie Verhoeven van de Augustinus parochie te gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Zij vertellen over Palmpasen in de Goede Week, de laatste week van de 40dagentijd, de week voor Pasen. 

Het is een mooie traditie om kinderen bj de voorbereiding op Pasen te betrekken is het maken van de Palmpasenstok. Deze worden op 1 april gemaakt en op zondag 2 april spelen de stokken een rol in de gezinsviering in de Augustinus parochie.

Verder komt ds. Peter Nagel zich voorstellen in de uitzending. Hij is voor 50 procent aangesteld als ambulant PKN predikant van de Bethelkerk. Ds. Nagel woont in Vlaardingen en zijn kerkelijke wortels liggen in de Hervormde Kerk, maar hij heeft goede ervaringen van samenwerking met andere kerkelijke stromingen en tradities en hij houdt van bruggen bouwen met respect voor elkaars eigenheid.

Tevens in de uitzending aandacht voor de Passion 40daagse in Barendrecht. Het thema is ‘Uit liefde voor jou’. Jezus heeft laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. Op zaterdag 1 april wordt tussen 13 en 17 uur in Carnisselande een ‘Plein van Hoop’ rond een replica van het Passionkruis georganiseerd. Een laagdrempelige ruimte voor een moment van bezinning en ontmoeting rond het bekende, witte kruis. ‘s Avonds verzorgt het koor ’Music For Christ The Vocals’ een avondvullend programma in Carnisse Haven, Noordersingel 30. Aanvang 20 uur.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19 tot 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op 106.4FM, de gratis Exxact app, KPN & Ziggo en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het na beluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant