Afbeelding

Nu aanmelden voor Sportgala

Algemeen

BARENDRECHT – Op vrijdag 9-juni vindt de 44ste editie van het Sportgala plaats. Het jaarlijkse feestje waar bijzondere sportprestaties als sportkampioenen in het zonnetje worden gezet, keert na een korte periode van afwezigheid weer terug in Theater het Kruispunt.

Ook deze editie staan verschillende categorieën centraal. Zo kunnen er kandidaten aangedragen worden voor de volgende thema’s: Sportman van het jaar, Sportvrouw van het jaar, Gehandicapte sporter van het jaar, Sportploeg van het jaar, Sportvrijwilliger van het jaar, Sporttalent van het jaar en Sportcoach van het jaar 2022-2023.

Wethouder Margo Stolk roept sportaanbieders op om iedere sportprestatie op waarde te schatten en omschrijft het als volgt: ‘ Meedoen is belangrijker dan winnen” en toch staat het Sportgala erom bekend dat de er mensen met bijzondere (sport)prestaties gehuldigd worden. Wij denken dan al snel aan een kampioenschap. Kampioenschap komt je natuurlijk niet aangewaaid, daarvoor is veel discipline en doorzettingsvermogen nodig, zeker een bijzondere prestatie.’

De organisatie van het Sportgala ( de Buurtsportcoach, het Sportcafé en Gemeente Barendrecht) roept de Barendrechtse sportsamenleving dan ook op alle ‘bijzondere’ sportprestaties aan te melden, iedere prestatie is in onze ogen er één om trots op te zijn!

Het aanmelden van kandidaten kan via de website www.kijkopwelzijn.nl/sportgala. Tevens staan hier de voorwaarden waar een sportprestatie aan moet voldoen en een overzicht van oud-winnaars.

De uiterste aanmelddatum is 1 juni 2023. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle genomineerde kandidaten en adviseert het college van burgemeester en wethouders over de winnaars.

Advertenties uit de krant