Afbeelding
Foto:

Kledingbank UnieK helpt zevenhonderd klanten

Algemeen

BARENDRECHT - Stichting kledingbank UnieK heeft een delegatie van de PvdA op bezoek gehad.

De stichting wil de minima in Barendrecht en Albrandswaard helpen. Deze groep woont vaak in stille armoede of valt net buiten de compensatieregelingen.

Op dit moment helpt de stichting zo’n 700 klanten op verschillende manieren. Zo beschikt UnieK, naast een kledingbank, over een kapsalon en reiken ze fietsen uit. Ook hebben ze een zogenoemde UnieK Market waar food- en non-food producten worden verkocht. De ingezamelde spullen zijn vaak gebruikte goederen van inwoners uit Barendrecht en Albrandswaard en worden door de stichting zelf gecontroleerd op kwaliteit en compleetheid.

In samenwerking met gemeente Barendrecht was Stichting kledingbank UnieK begonnen met een werktraject waarbij vijf tot zes kandidaten naast het doen van vrijwilligerswerk in de middaguren ook taalles konden volgen. Stichting kledingbank UnieK betreurd dat dit traject stopgezet is.

“Je kon zien dat de mensen gingen bloeien en ze hadden heel veel plezier hier. Ze waren blij dat ze deel mochten uitmaken van een leuk team en kregen vertrouwen in zichzelf. Het gevoel van: jullie tellen ook mee, is voor deze doelgroep heel belangrijk. Wij waren succesvol in het begeleiden van deze vrijwilligers”, aldus secretaris Niko Pjetri.

Voorzitter Ariane Verdoorn gaf aan dat de kledingbank in november moet verhuizen, want dan loopt het huurcontract af. Het vinden van een nieuwe locatie is moeilijk omdat er met vele factoren rekening gehouden moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de zichtbaarheid en bereikbaarheid maar ook aan de huurprijs.

Advertenties uit de krant