Afbeelding
Foto:

Nu aanmelden voor Vrijheidsontbijt op 5 mei

Algemeen

BARENDRECHT - Bevrijdingsdag vrijdag 5 mei, wordt dit jaar gevierd met een aantal activiteiten in de oude Dorpskern van Barendrecht.

Door heel Nederland vinden op Bevrijdingsdag Vrijheidsmaaltijden plaats. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Ook in Barendrecht kunt u aanschuiven, bij het Vrijheidsontbijt in de Dorpskerk. In de ochtend verzamelen de gasten zich voor bijzondere ontmoetingen voor het Vrijheidsontbijt op deze feestelijke dag. Voor het ontbijt schuift men aan tafel op een heel bijzondere locatie, namelijk in de Dorpskerk, waar samen gegeten en gedronken wordt, en gesproken over de betekenis van Vrijheid. Daarbij onthaalt het gezelschap het Vrijheidsvuur dat door de lokale loopgroep BaRUNdrecht-team315 naar Barendrecht wordt gebracht vanuit Wageningen. Er is een muzikale omlijsting en de winnaars van de verhalen- en gedichtenwedstrijd worden bekend gemaakt.

Het Vrijheidsontbijt is in de Dorpskerk van 8.30 tot 10 uur. De organisatie is op zoek naar mensen die hieraan willen deelnemen uit verschillende leeftijdsgroepen om tijdens het ontbijt met andere Barendrechters in gesprek te gaan over vrijheid. Wil jij hier graag bij zijn? Aanmelden kan per e-mail naar info@sedob.nl. Vermeld daarbij de reden waarom jij hieraan wilt deelnemen en je geboortejaar.

Concert

Aansluitend op het Vrijheidsontbijt is er het Bevrijdingsconcert van de Harmonievereniging Barendrecht om 10.30 uur. Dit wordt bijgewoond door de deelnemers van het ontbijt, maar is tevens toegankelijk voor andere bezoekers. Er is plaats voor nog eens 100 gasten bij dit concert, vol is vol.

Advertenties uit de krant