Afbeelding

Scouting tevreden met opbrengst Jantje Beton actie

Algemeen

BARENDRECHT - Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 maart was de week van de landelijke Jantje Beton actie. In Barendrecht liepen de kinderen van scouting Beelaerts van Blokland met collectebussen door de straten. 

De 5 en 6-jarigen collecteerden op zaterdagmiddag terwijl de overige speltakken de doordeweekse avonden voor hun rekening namen en ook nog de gehele zaterdag op pad waren. Groepjes Bevers, Puppy’s en Welpen werden begeleid door hun leiding of door ouders terwijl de Verkenners en Rowans zelfstandig op pad gingen. Ieder groepje kreeg een aantal straten toegewezen. De scout die het meeste opgehaald heeft is Jasper van Rijswijk met 216,50 euro.

In 2018 was het de eerste keer dat er gepind kon worden en dat leverde een recordopbrengst van 4000 euro op maar dit jaar werd dat ruimschoots overtroffen. Er is namelijk een onverwacht hoge opbrengst van 6100 euro. 

“We hebben dit jaar met 84 jeugdleden en leiding gecollecteerd. Ondanks - of dankzij - het slechte weer hebben we een toprecord wat betreft het opgehaalde geld. Het was fijn weer ouderwets met de collectebussen langs de deuren te kunnen gaan. Op die manier is er 3800 euro contant opgehaald en 700 euro via de QR code die op de collectebussen geplakt zaten. Het restant, 1600 euro is binnengekomen via de digitale collectebussen die bijvoorbeeld via Facebook of whatsapp konden worden verspreid.” aldus Michiel Hooimeijer, vrijwilliger bij scouting BvB en al jarenlang de coördinator van de Jantje Beton actie.

De scoutinggroep mag de helft van het opgehaalde bedrag houden. De Verkenners en Rowans gebruiken een deel voor hun eigen zomerkampen. Ook de andere speltakken profiteren er uiteraard van want het geld wordt volledig gebruikt om extra leuke dingen te doen binnen de activiteiten van het “Scoutingspel”. 

De andere helft gaat naar Jantje Beton. Met dit geld worden landelijk projecten ondersteund om kinderen buiten te laten spelen. 

Advertenties uit de krant