Afbeelding
Foto:

Barendrechts Imperator Martial Arts in de prijzen

Algemeen

BARENDRECHT - Het Barendrechtse team van vechters nam tweemaal brons en driemaal zilver mee naar huis. Tijdens de Open Silat wedstrijden in Hoofddorp maakte het team van Imperator Martial Arts zijn debuut.

Meer dan honderd deelnemers vanuit twintig scholen van Leeuwarden tot Middelburg stonden op de mat om elkaar te verslaan in de oorspronkelijk Indonesische vechtkunst pencak silat. De zeven kop sterke ploeg van Derby Haagsma en Ronald Rietveld wist snel de halve en hele finales in diverse gewichtsklassen te bereiken.

De thuisbasis van Imperator is Derby’s Dojo aan de Paddenwei in Barendrecht. De afgelopen jaren is de sportschool uitgegroeid tot een drukbezochte plek waar door jong en oud gesport wordt. Van yoga en pilates tot taekwondo, kickboksen en Braziliaans jiu-jitsu. Imperator vormt het hart van de school en legt zich toe op de Indonesische gevechtskunsten van kempo silat, kuntao en pencak silat. Met zo’n zeventig leden wordt intensief getraind in zowel het wedstrijdgevecht, de zelfverdedigingstechnieken en de kunstvorm. Het winnende team kwam uit voor ‘tanding’, de Indonesische benaming voor het moderne wedstrijdgevecht:

Jason Coenders (Barendrecht) tweede plaats in gewichtsklasse F heren

Milou Woudenberg (Barendrecht) tweede plaats in gewichtsklasse G meisjes

Chloe van Gils (Poortugaal) derde plaats in gewichtsklasse G meisjes

Yusuf Raja (Rotterdam) tweede plaats in gewichtsklasse F jongens

Rafael Adema (Barendrecht) derde plaats in gewichtsklasse F jongens

De wedstrijd in Hoofddorp vormt een van de belangrijke nationale wedstrijden georganiseerd door de Nederlandse Pencak Silat Federatie, de NOC*NSF erkende koepelorganisatie voor de brede familie aan vechtkunst en -sporten uit Zuid Oost Azië.

Het volgende belangrijke toernooi is het Belgium Open dat 28, 29 en 30 april plaatsvindt en waaraan zo’n 130 sporters uit 13 landen zullen deelnemen.

Advertenties uit de krant