Afbeelding

Overeenkomst over onderhoud woningen Fruitbuurt

Algemeen

BARENDRECHT - Op De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel ondertekenden Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht) en Bianca Seekles (directievoorzitter TBI-onderneming ERA Contour) de realisatieovereenkomst voor grootonderhoud en duurzaamheidsmaatregelen aan 118 eengezinswoningen in de Fruitbuurt.

Het grootonderhoud in de Rivierenbuurt is bijna afgerond. Dit project vormde de basis voor de ketensamenwerking tussen beide partijen voor grootonderhoud en verduurzaming aan woningen in andere wijken, 2.047 woningen in totaal.

“De voorbereidingen voor de aanpak van de woningen in de Fruitbuurt zijn in volle gang. Hierbij betrekken we ook bewoners (klankbordgroep). De werkzaamheden starten in mei en naar verwachting wordt de laatste vernieuwde woning in juni 2024 opgeleverd”, aldus een medewerker van Patrimonium.

Duurzaamheid
“Naast noodzakelijk onderhoud voeren we energetische maatregelen uit zoals isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Ook houden we rekening met de toekomstige energietransitie. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen energiezuiniger (energielabel A) waardoor de energielasten voor onze huurders lager uit zullen vallen”
 Inmiddels heeft 86 procent van de bewoners in de Fruitbuurt ingestemd met de duurzaamheidswerkzaamheden.

Bouwpraktijk
De overeenkomst wordt niet voor niets ondertekend op De Bouwpraktijk: dit is een initiatief van ERA Contour om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelf op te leiden voor een baan in de bouw. Omdat ERA Contour vanwege de ketensamenwerking met Patrimonium Barendrecht én de nieuwbouwopgave bij de Stationstuinen in Barendrecht nog lang actief is in de regio, verkennen de partijen de mogelijkheid om ook in Barendrecht een Bouwpraktijk op te zetten en zo met elkaar nog meer sociale impact te maken.

Advertenties uit de krant