Johhny en John Bakker bij de carrousel in de keuken.
Johhny en John Bakker bij de carrousel in de keuken. Foto:

Pannenkoekenhuis Oude Maas bakt voortaan elektrisch

Algemeen

BARENDRECHT – De keuken is gemoderniseerd, de verlichting is nog sfeervoller gemaakt. En het terras wacht op het mooie weer. Pannenkoekenhuis Oude Maas is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

De vernieuwing die voor de gasten het meeste opvalt, is de sfeerverlichting. “We hebben een nieuw lichtplan gemaakt en gebruiken nu de nieuwste duurzame led-lampen”, vertelt eigenaar John Bakker. 

Ook in de keuken heeft nieuwe techniek zijn intrede gedaan. Daar worden de pannenkoeken nu elektrisch gebakken. De pannen staan in een carrousel oven, waarin de pannenkoeken van beide kanten worden verwarmd. Na een eerste rondje van twee en een halve minuut worden ze omgedraaid. De kok bepaalt afhankelijk van de soort pannenkoek, of deze nog een rondje extra moet draaien.

“Er is hierdoor niet minder werk in de keuken. Maar het is niet meer zo stressvol als dat het was”, vertelt John Bakker. Zoon Johnny bewijst dit door met de carrousel een pannenkoek te bakken. 

De carrousel is voor het pannenkoekenhuis op maat gemaakt. Standaard hebben de pannenkoeken die het apparaat maakt een doorsnede van 25 centimeter. “Maar wij hebben een doorsnede van 30 centimeter besteld. Want we willen dat het bord vol ligt”, legt John Bakker uit.
Een voordeel van de nieuwe bak-methode is dat er minder vet nodig is. Bij bakken op een gasfornuis moet meer vet gebruikt worden, om de pannenkoek soepel te laten ‘flippen’. “De pannenkoeken zijn nu krokanter en smaakvoller.”

De benodigde elektriciteit is voor een groot deel afkomstig van zonnepanelen op het dak van het restaurant. Voor de toekomst hoopt het bedrijf de stroom van de zonnepanelen te kunnen opslaan in accu’s. Die kunnen dan wordt gebruikt tijdens piekmomenten in het restaurant. Bakker droomt ervan dat het Pannenkoekenhuis voor de energie zelfvoorzienend wordt. Maar voorlopig is het bedrijf nog aangesloten op het elektriciteitsnet. In de keuken kan bij grote drukte ook op gas worden gebakken.

De laatste vernieuwing is het terras, dat vorig jaar al is gerealiseerd. Dat heeft al veel positieve reacties van gasten opgeleverd.

John Bakker voert de moderniseringen door met het oog op de toekomst. “Ik hoop het bedrijf ooit aan mijn zoon over te dragen. Maar dan moet het wel ‘toekomst-proof’ zijn.” Daar is nu een grote stap voor gezet. Ook door de medewerkers. “Het team is heel snel omgeschakeld. Dat is echt een groot compliment waard.”

Pannenkoekenhuis Oude Maas is gevestigd aan de Achterzeedijk 9 in Barendrecht

www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl

Advertenties uit de krant