Afbeelding
Foto:

Voorstelling ‘De Poppenspeler van Warschau’ komt naar Dorpskerk

Algemeen

BARENDRECHT –  ‘De poppenspeler van Warschau’ is een muzikale vertelvoorstelling over moed en overlevingskunst. De voorstelling is op woensdag 12 april te zien in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146. Aanvang 20 uur.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeert de joodse tiener Mika Hernsteyn te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van opa vindt hij enkele handpoppen en ontdekt hij zijn verborgen talent. Met zijn poppenspel biedt Mika niet alleen plezier en afleiding, maar ook troost en hoop.

De poppenspeler van Warschau is een aangrijpende voorstelling over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Ontroerende Oost Europese melodieën en liedjes geven de vertelling nog meer kleur.

Dit grotendeels waargebeurde verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Eva Weaver. Met Gottfrid van Eck (vertelling en klarinet), Tessa Zoutendijk (viool) en Juul Beerda (accordeon).

De voorstelling wordt georganiseerd door Vorming en Toerusting van de PKN Barendrecht. Als tegemoetkoming in de kosten is er een collecte bij de uitgang.

Advertenties uit de krant