Afbeelding
Foto:

Leerzaam uitstapje naar ‘kibbelingwinkel’

Algemeen

BARENDRECHT - “Naar de kibbelingwinkel!” riepen de Dappere Draken van de Dr.Schaepmanschool allemaal luid. Zij mochten een uitje bedenken voor de opbrengst van hun klassenkas. De kinderen bedenken hierbij een activiteit waar zij, door goed samen te werken, geld kunnen verdienen voor een leerzaam uitje. “Wat willen jullie dan leren? Hoe je kibbeling maakt.” 

Vanuit de kring belde Ineke, de stamgroepleidster, direct naar Visgilde Leen de Jong. Het overviel hem een beetje, maar natuurlijk wilde hij groep 1-2 graag leren hoe je kibbeling maakt. 

Na een tentoonstelling van het menselijk lichaam, waarbij de Dappere Draken zich verdiept hadden in de werking van de spijsvertering, gingen zij onlangs op een maandag met hun verdiende ‘centjes’, naar Leen, die speciaal voor hen open ging en hen alles wilde leren over kibbeling bakken. Eerst de koolvis voelen en los maken, dan het beslag erover gieten, goed paneren en daarna ademloos toekijken hoe Leen ‘hun kibbeling’ in de olie bakte. 

Dat ze na afloop hun eigen kibbeling heerlijk op mochten eten maakte het feest compleet.  

Leen keek er glimmend van plezier naar en beloonde iedereen met een extra cadeaubon. Hij weet nu inmiddels welke reis een stukje kibbeling maakt door je spijsverteringsorganen van je mond tot je kont. 

Advertenties uit de krant