Afbeelding

ZPB H&L Productions EG1 tweede van Nederland

Algemeen

BARENDRECHT - In het weekend van 13 en 14 mei mocht het team met jongens en meiden gemengd onder 11 jaar van ZPB H&L Productions meedoen aan het Nederlands Kampioenschap waterpolo in Hilversum.

Het team was al eerste geworden in de competitie wat een goed zelfvertrouwen gaf voor dit NK. Op zaterdag werden de groepsfases gespeeld. Totaal 21 teams verdeeld over 4 poules deden er mee.

De eerste wedstijd was tegen ZVL 1886, wat geen onbekend team was omdat dit team ook in dezelfde competitie speelde als ZPB. Met 5-0 werd deze wedstrijd gewonnen. Dit gaf het team een beetje zelfvertrouwen voor de nog komende wedstrijden.

De daarna volgende 3 wedstrijden werden ook vrij makkelijk gewonnen. Hierdoor ging de ploeg door naar de kwartfinales op zondag. Dat betekende voor het team dat ze nog een dag in Hilversum mochten spelen. De tegenstander in de kwartfinale was de nummer 2 uit de eigen competitie. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na vier parten spelen was de eindstand 7-1 in het voordeel van ZPB.

Deze uitslag gaf het team vleugels en met speels gemak werd daarna de halve finale gewonnen.

Aan het einde van de middag werd de finale gespeeld tegen ZPC Amersfoort. Helaas was dit team net een maatje te groot en werd deze wedstrijd verloren. De teleurstelling van het verliezen van de finale was gelukkig snel voorbij. Trots nam het team de zilveren medaille en beker in ontvangst.

Advertenties uit de krant