(archieffoto)
(archieffoto) Foto:

Meedenken met Dutch Fresh Port

Algemeen

REGIO - Bedrijventerrein Dutch Fresh Port is hét internationale agrologistieke centrum van Nederland.

Tussen Ridderkerk en Barendrecht gelegen, komen veel mensen met dit gebied in aanraking. De ondernemers van Dutch Fresh Port zetten daarom samen met de gemeente Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam en de provincie Zuid-Holland de schouders onder de ontwikkeling van Dutch Fresh Port tot een toonaangevend, duurzaam en innovatief cluster van bedrijven in de agro-vers-food.

Zelfs met alle (groeiende) bedrijvigheid is het de bedoeling dat omwonenden zo min mogelijk overlast ervaren. Leefbaarheid is daarmee een belangrijke bouwsteen waarmee we een duurzaam fundament leggen onder de toekomst van Dutch Fresh Port. “We zoeken daarom omwonenden van de bedrijventerreinen om met hen te praten over de ontwikkelingen. Dit doen we in zogenaamde denktanks. In deze denktanks maken we voorstellen voor het verbeteren van de leefbaarheid van het bedrijventerrein en de omliggende (woon)gebieden”, legt een medewerker van Dutch Fresh Port uit.

De eerste denktank start op 6 juni en wordt gehouden van 19 tot 21 uur in de keet aan de Voorweg 25 in Ridderkerk.

Er wordt op 6 juni gesproken over de ‘externe bereikbaarheid’. “Hiermee bedoelen we de toegankelijkheid van het gebied (van buiten het gebied naar binnen en visa versa). We gaan aan de hand van meerdere bijeenkomsten achterhalen hoe we het effect van de bijbehorende (vracht)verkeersstromen kunnen beperken. We focussen tijdens deze eerste bijeenkomst op twee onderwerpen: Het vrachtverkeer vanaf de A15 / A16 van en naar Dutch Fresh Port én Het vrachtverkeer tussen containerterminals en Dutch Fresh Port.”

Dutch Fresh Port nodigt mensen van harte uit om mee te werken aan concrete voorstellen en oplossingen. Aanmeldenkan door een mail te sturen naar: ramon@dutchfreshport.eu onder vermelding van: ‘aanmelding DFP denktank - Externe bereikbaarheid’. Er wordt dan verdere informatie gestuurd.

Advertenties uit de krant