35+ team Optimaal Talent winnaar van het voetvolley toernooi.
35+ team Optimaal Talent winnaar van het voetvolley toernooi.

Optimaal Talent voetvolley toernooi voor 35-plus

Algemeen

BARENDRECHT - Op woensdag 10 mei werd er op de Bongerd voor het eerst een Optimaal Talent 35+ voetvolley toernooi gehouden. Met een grote opkomst van 16 voetvolleyteams en ruim 100 deelnemers uit zowel de zaterdag- en de A- en B-woensdagpoules. was deze avond zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Aan het woord is de dubbele prijzenpakker Martin Hordijk.

Hoe kijk je terug op het voetvolley toernooi?

Martin: “Het was super om te zien hoe we met 16 teams (van 4 tot 6 spelers) uit de 35+ competitie op een half veld op 4 voetvolley veldjes plezier aan het beleven waren. Want daar gaat het toch om. Volgens mij vond iedereen het heel leuk om te doen. Goede toernooi opzet om na de 1e fase de nummers 1 van elke poule bij elkaar te doen, en de nummers 2 bij elkaar, etc. Al met al een hele geslaagde avond volgens mij, en zeker voor herhaling vatbaar. Weer een mooie aanvulling op de BVV Barendrecht 35+ voetbalkalender. Top initiatief van de 35+ coördinatoren Jeroen en Viktor.”

Wat is jouw geheim als dubbele prijzenpakker?

“Het helpt als je in een team zit met fitte en technisch begaafde spelers. Die luxe had ik. Het helpt ook dat we met ons team (Optimaal Talent) wel vaker het voetvolley netje opzetten in de zomermaanden. Oefening baart kunst. Tijdens het toernooi maakten we verder weinig fouten, en werd er goed onderling gecoacht. Dus het ging erg lekker en wonnen zo al onze wedstrijden. In de ‘ronde tafel’ voetvolley finaleronde met het team was het een kwestie van rustig blijven en geen fouten maken. De bal waar mogelijk controleren en hooghoudend opdribbelen naar het net, en dan zo moeilijk mogelijk wegleggen om fouten te forceren.”

Hoe ervaar je het 35+ voetbal?

“Ik vind het echt een genot om op woensdag (of zaterdag) een wedstrijd te kunnen spelen in deze interne competitie op de BVV. Ik val ook wel eens in op zaterdag, en inmiddels ken ik al aardig wat leden en herkennen ze mij, dat is mooi want ik heb hiervoor nooit bij Barendrecht gespeeld (als lid). Het is vooral leuk als de wedstrijden enigszins gelijk op gaan. En als je merkt dat je veel sterker bent dan laat je een tegenstander net even wat meer ruimte om te voetballen.

Verder vind ik het mooi dat we zonder scheidsrechter voetballen en dit bijna altijd goed (genoeg) gaat en we discussies onderling oplossen. Na mijn 1e elftal periode heeft het lagere elftal-voetbal me nooit aan gestaan vanwege het vele gezeur wat ik me om heen zag gebeuren op de velden. Fijn dat dit gezeur bij onze competitie slechts incidenteel voorkomt. Houden zo!”

Vier prijzen online training Persoonlijk Leiderschap

Naast een avond vol plezier en gezelligheid, waren er ook 5 prijzen te verdelen. Uiteraard een grote glimmende bokaal voor de winnaar van de “nummers 1 poule”. Maar ook, voor wie in een lagere vervolgpoule kwam, kon ieder team en iedere speler uiteindelijk na een heuse ronde tafel voetvolley finale een individuele prijs winnen t.w.v. €350,-. Die beschikbaar werd gesteld door sponsor Optimaal Talent, bureau voor training & coaching, met een totale prijzensom van €1.400,-. De vier individuele winnaars kunnen daarmee de online training “Haal de beste versie uit jezelf” volgen!

Lid worden of met een team inschrijven? Stuur een e-mail naar Viktor Steijger of Jeroen van Weijen via 35plus@bvvbarendrecht.nl 

(bron: BVV Barendrecht)

Advertenties uit de krant