Afbeelding

Smitshoek gaat verder in de nacompetitie

Algemeen

BARENDRECHT - Het was volop genieten afgelopen zaterdag op het complex van VVOG in Harderwijk. Een wedstrijd om van te smullen, de spanning volop aanwezig.

VVOG en Smitshoek maakten er samen een spektakel van. Beide ploegen gingen volop voor de winst, er was strijd, er waren mooie kansen te zien, er werden fouten gemaakt, het ging vaak gelijkwaardig op en dan was er ook nog die ambiance. Twee bussen vol Smitshoek supporters waren hun vlaggenschip nagereisd. Het ‘Wat gaan wij doen vandaag’ werd meerdere keren ten gehore gebracht. Smitshoek gaat verder in de nacompetitie, omdat men met 2-4 wist te winnen van VVOG. Die club zakt af en speelt volgend seizoen in de 4e divisie. Waar Smitshoek komt te spelen is nog niet duidelijk. Het treft nog twee maal de club Odin ’59 uit Heemskerk.

Smitshoek keek in deze wedstrijd al snel tegen een achterstand aan. Het was namelijk al in de 15e minuut dat VVOG op voorsprong kwam. Lammert Roossien van VVOG werd niet aangepakt en liep eigenlijk gewoon door de verdediging van Smitshoek en schoot de 1-0 binnen. Zo’n 8 minuten later moest de ploeg van trainer Edwin de Koning een tweede domper verwerken. Met niemand in zijn buurt verstapte Jelmer van Leeuwen zich en verdraaide hij zijn knie. Met een van zeer veel pijn vertrokken gezicht moest hij de wedstrijd verlaten. Bobby Vos was zijn vervanger.

Smitshoek moest zich even herpakken, maar wist het doel schoon te houden. VVOG hanteerde vaak de lange bal en bracht daarmee een aantal keren hun voorhoedespelers in kansrijke positie. Smitshoek probeerde uit alle macht de strijd te verplaatsen naar de helft van de thuisploeg en kreeg ook wat kansjes. Schoten waren er van de hardwerkende Joey Kleijn en Bobby Vos. Echter de stand van 1-0 stond bij het laatste fluitsignaal voor de rust van de prima leidende scheidsrechter De Vries nog steeds op het scorebord.

In de rust werd Jochem v.d. Biggelaar vervangen door Brett Godding. Hij kwam naast de betrouwbaar spelende aanvoerder Peter Verhoeve te staan. Direct na de rust was het Nino Urban die de hoofdrol opeiste bij twee uitstekend uitgespeelde kansen van Smitshoek. De 2e helft was nog geen 3 minuten oud of de rechterspits begon aan een solo en gaf met een bekeken schot de keeper van VVOG het nakijken. Nog geen 5 minuten later stond Smitshoek op voorsprong. Joey Klein kopte een bal gespeeld vanuit de achterhoede door op de al sprintende Nino Urban. Hij kwam oog in oog te staan met keeper Manuel Hoogewoning van VVOG, die hij behendig passeerde. Smitshoek op voorsprong 1-2.

Genieten van deze voorsprong was maar voor een paar minuten, want in de 58e minuut stond het alweer gelijk. Bram Hakvoort, linkerspits van VVOG, kon eigenlijk vrij gemakkelijk van links richting het doel van Smitshoek soleren, gaf een voorzet waarna de bal vanuit een mêlee van spelers achter Michael Termijn terechtkwam. De stand was weer gelijk met 2-2, maar er was nog steeds dat voordeel van de thuisoverwinning van Smitshoek tegen VVOG.

De verdediging van Smitshoek kreeg te maken met een opportunistisch spelend VVOG. De ploeg die moest en dus alles op de aanval gooide. Het gaf Smitshoek de ruimte voorin en het bracht de ploeg bij een op dat moment spaarzame aanval op voorsprong. De weer zeer nuttig spelende Danilo Alkema gaf de bal het laatste zetje en bracht de stand van 2-3 op het scorebord in de 68e minuut. Smitshoek zat op rozen.

Met wederom weer een paar prima reddingen wist Michael Termijn, keeper van Smitshoek, zijn doel schoon te houden. VVOG kreeg een aantal kansen maar wist deze niet te verzilveren. Trainer Jan Vlap van de thuisploeg gebruikte zo ongeveer al zijn inval mogelijkheden en stuurde ook nog eens zijn laatste man naar voren in de hectische eindfase van deze wedstrijd.

Het was echter trainer Edwin de Koning die de beste wissel toepaste aan het einde van de wedstrijd. Nadat hij in de 85e minuut de moegestreden Bobby Vos en Ryan Koolwijk had gewisseld voor Joost v Eck en Luc Delmee, had hij nog een troef in handen welke hij rond de 92e minuut uitspeelde. Hij bracht Marvin v.d. Made voor Joey Kleijn in het veld. Eerstgenoemde had nog geen bal geraakt maar schoot in blessuretijd Smitshoek naar de uiteindelijke uitslag van 2-4. Het ‘Smitshoek bovenaan’ galmde over het veld, uitbundig gezongen door de meegereisde supporters.

‘Wat gaan wij doen met Odin’  dinsdagavond 6 juni, naar het zich laat aanzien in Heemskerk en die laatste wedstrijd op zaterdag 10 juni op het Smitshoek complex. Met dezelfde instelling als tegen VVOG moet een mooi resultaat mogelijk zijn. Maar eerst nog maar even genieten van deze heerlijk gespeelde wedstrijd in Harderwijk.

‘Smitshoek bovenaan, dat is waar wij voor gaan’. Het team van trainer Edwin de Koning rekent op uw steun de komende twee zeer belangrijke wedstrijden.