Leden van het Veteranen Comité bij de opening van de tentoonstelling.
Leden van het Veteranen Comité bij de opening van de tentoonstelling.

Veteranendag met defilé en tentoonstellingen

Algemeen

BARENDRECHT – De Veteranendag Barendrecht wordt dit jaar gehouden op zaterdag 10 juni. 

Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Barendrecht in samenwerking met het Veteranencomité Barendrecht, die een groot deel van de invulling van deze dag voor haar rekening neemt.

De dag start om 13 uur met een defilé vanaf het gemeentehuis naar het Doormanplein. Daar spreekt om 14 uur de burgemeester een woord richting de veteranen en vind er een korte herdenking plaats. 

Daarna is er muziek en kan er wat gegeten en gedronken worden. Er zijn militaire voertuigen te bezichtigen van de TRIS, de Nederlandse troepen in Suriname. Voor kinderen is er een springkussen. 

Om 17 uur zijn de buitenactiviteiten voorbij. Aan de veteranen die zich hebben aangemeld wordt een buffet aangeboden in Den Pimpelear.

Tentoonstelling (1)

Ook de Historische Vereniging Barendrecht is op deze dag geopend. Van 13 tot 17 uur is in het museum aan de Dorpsstraat 150 – 150a een tentoonstelling te bezichtigen. Een tentoonstelling door de vrijwilligers ingericht. Het museum is voor deze gelegenheid aangevuld met allerlei militaire objecten, antieke uniformen, hoofddeksels en een groot aantal foto’s. Ook zijn er vitrines met een aantal bijzondere interessante objecten die stuk voor stuk de moeite waard zijn om een bezoek te brengen aan het museum.
De expositie is deze keer alleen op veteranendag te bezoeken. De toegang is gratis.

Tentoonstelling (2)

Tot en met zaterdag 10 juni de rondreizende foto-expositie Helmen Vol Verhalen te zien op twee plaatsen in Barendrecht.

De expositie is onderdeel van de activiteiten van het Veteranen Comité Barendrecht in samenhang met de viering van de Barendrechtse Veteranendag op 10 juni. Helmen Vol Verhalen is een kunstproject waarin ‘jonge’ veteranen zijn gekoppeld aan 22 kunstenaars om hun verhaal te verbeelden. De foto-expositie bestaat in totaal uit 25 panelen die zijn opgesteld in zowel bibliotheek Het Kruispunt als bibliotheek Carnisselande.

De tentoonstelling bij de Historische Vereniging Barendrecht.

Advertenties uit de krant