(Foto: RET/Rick Keus)
(Foto: RET/Rick Keus)

RET-reiziger kan met mobiel betalen

Algemeen

REGIO - Reizen met het OV in de regio Rotterdam is nog makkelijker geworden. Sinds dinsdag 6 juni kunnen reizigers bij de RET op voltarief in bus, tram én metro in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard. Dat kan ook met een mobiel. Daarmee heeft OVpay landelijke dekking.

Maurice Unck, algemeen directeur RET: “De introductie van OVpay is een volgende stap in onze ambitie om de reiziger een drempelloze reis te bieden. Vooral voor incidentele reizigers is in- en uitchecken met de betaalpas handig. Toeristen en bezoekers hebben hun betaalmiddel al op zak. Zij kunnen meteen in- en uitchecken. Registreren of andere handelingen zijn niet nodig. Het is een mooie mijlpaal dat dit nu in heel Nederland kan.”

Bijvoorbeeld tijdens evenementen is OVpay een nieuwe, gebruiksvriendelijke reisoptie. Dat geldt ook voor een ritje naar het nieuwe metrostation Hoek van Holland Strand. Uit de eerste transactiegegevens sinds de livegang van OVpay in de metro blijkt dat rond dit soort evenementen het aandeel OVpay-transacties op het totaal aantal transacties aanzienlijk boven het gemiddelde ligt. Bijvoorbeeld bij de Marathon, op Koningsdag en tijdens de huldiging van Feyenoord.

Hoe het werkt

In de bussen en trams van de RET werkt OVpay op de met een pijl gemarkeerde kaartlezers. In- en uitchecken doe je met dezelfde pas of mobiel. Voor een goede werking is het van belang dat je je kaart of mobiel los aanbiedt bij het poortje of de kaartlezer. Voor P+R-terreinen, STOPenGO en buurtbussen dienen reizigers nog gebruik te maken van de OV-chipkaart. Betalen met de OV-chipkaart blijft overal in het netwerk mogelijk. 

Over OVpay

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas, creditcard of mobiel. 

Advertenties uit de krant