Afbeelding
Partner bijdrage

De nieuwste trends in designkeukens voor 2023

Algemeen

Ben jij klaar om jouw droomkeuken te creëren en ben je benieuwd naar de nieuwste trends voor 2023? In dit artikel bespreken we de meest opvallende en stijlvolle keukentrends die je keuken naar een hoger niveau tillen. Laat je inspireren en ontdek de leukste trends voor een een strakke design keuken – van kleurrijke accenten en materialen tot slimme technologieën.

Kleurrijke keukenaccenten
Een van de meest opvallende trends voor designkeukens in 2023 is het gebruik van kleur. In plaats van de traditionele witte of neutrale keukens, zien we steeds meer keukens met kleurrijke accenten. Dit kan variëren van vrolijk gekleurde keukenkastjes en -apparaten tot opvallende achterwanden en accessoires. Voor meer kleurrijke inspiratie kun je een kijkje nemen bij de keukens van Mandemakers.

De allerleukste kleurentrends in designkeukens zijn:

 • Gedurfde kleuren, zoals donkerblauw, smaragdgroen en dieprood
 • Mix en match verschillende kleuren en texturen
 • Patronen en prints op achterwanden, vloeren en textiel

Duurzame materialen & milieuvriendelijke keuzes

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn ook in 2023 belangrijke aandachtspunten voor designkeukens. Steeds meer mensen kiezen voor milieuvriendelijke en duurzame materialen, zoals gerecyclede materialen, FSC-gecertificeerd hout en energiezuinige apparaten. Daarnaast zien we een toename van keukens die ontworpen zijn met het oog op afvalreductie. 

Populaire duurzame keukentrends zijn:

 • Bamboe en gerecyclede materialen voor keukenkastjes en aanrechtbladen
 • Waterbesparende kranen
 • Compostsystemen en afvalsortering geïntegreerd in het keukenontwerp

Slimme technologie & geïntegreerde apparaten
Technologie speelt een steeds grotere rol in designkeukens en heeft dan ook veel voordelen. Slimme technologieën en geïntegreerde apparaten maken het leven in de keuken een stuk gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan slimme koelkasten die je voorraad bijhouden, vaatwassers die op afstand bedienbaar zijn of inductiekookplaten met handige geïntegreerde afzuiging.

De meest interessante technologische keukentrends zijn:

 • Slimme keukenapparaten die met elkaar communiceren
 • Geïntegreerde oplaadstations voor smartphones en tablets
 • Spraakgestuurde assistenten, zoals Google Home en Amazon Echo

Open keukenconcept

Bij het trendy open keukenconcept loopt de keuken naadloos over in de woon- of eetruimte. Dit zorgt voor een ruimtelijke en luchtige sfeer. Het maakt de keuken een centraal punt in huis. Multifunctionele keukens worden steeds gewilder, met geïntegreerde werkplekken en eetruimtes. 

Trends in open keukenconcepten zijn:

 • Keukeneilanden met zitruimte en opbergruimte
 • Flexibele indelingen die aangepast kunnen worden aan de behoeften van het gezin
 • Slimme opbergsystemen en ruimtebesparende oplossingen

Of je nu kiest voor kleurrijke accenten, duurzame materialen of slimme technologie, met deze trends kun je een keuken creëren die perfect aansluit bij jouw wensen en levensstijl!

Advertenties uit de krant