Wim Willekens (links) en Sjoerd Feenstra.
Wim Willekens (links) en Sjoerd Feenstra. Foto:

Seizoen bij ZPB van start gegaan

Algemeen

BARENDRECHT - Nu de zomervakantie weer is afgelopen en de scholen weer zijn begonnen is ook Zwem- en Polovereniging Barendrecht (ZPB) weer van start gegaan met de trainingen. 

Net als ieder jaar is er ook weer een groep kinderen die voor het eerst mee doen. Zij leren de basis van de trainers Wim en Sjoerd voordat ze doorstromen naar de E groep, waar ze daadwerkelijk wedstrijden gaan spelen. 

“ik doe dit al meer dan tien jaar met veel plezier. Het is heel mooi om te zien hoe de kinderen stap voor stap het spelletje leren spelen en ook hoeveel plezier ze hebben,” vertelt Wim. “De kinderen die bij ons beginnen hebben natuurlijk hun zwemdiploma’s, maar bij waterpolo komt meer kijken dan alleen zwemmen. Dat is best pittig voor de jongens en meisjes. Het is echt leuk om ze iedere training een beetje vooruit te zien gaan en zeker leuk om te zien hoe ze zich na een jaar hebben ontwikkeld,” vertelt Sjoerd. 

De jeugd bij (ZPB) doet het al jaren goed. Afgelopen jaar deden er weer veel jeugdteams mee aan Nederlandse kampioenschappen en werden er mooie successen gevierd. Maar het draait vooral om het plezier, vindt Sjoerd. “Natuurlijk is het leuk om te winnen, maar het plezier in de sport staat voorop. Bij (ZPB) is er gelukkig ruimte voor alle niveaus. Wat ook leuk is, is dat we zowel een zwemclub als een poloclub zijn, het kan hier dus allebei. Veel kinderen proberen beide sporten uit of doen ze allebei.” 

Er is nog ruimte voor nieuwe kinderen. Opgeven kan via www.zpb.nl/ 

Advertenties uit de krant