Jeannette Gäde en Stanley van der Kuil.
Jeannette Gäde en Stanley van der Kuil.

Steeds meer te doen in SociaalHart

Algemeen

BARENDRECHT – Steeds meer mensen uit de buurt (en daarbuiten) weten het Laurens SociaalHart aan de Windsingel te vinden.

Het is een gewone maandagmiddag als projectcoördinator Stanley van der Kuil en sociaal beheerder Jeannette Gäde vertellen over de steeds grotere bekendheid. Op de achtergrond klinkt de muziek van Body & Mind, een activiteit van Kijk op Welzijn. In een andere kant van de zaal zijn enkele mannen aan het biljarten.

De ontmoetingsruimte in het Dienstencentrum aan de Windsingel werd op 31 maart geopend. Het was aanvankelijk een project van Kijk op Welzijn en Laurens. Om voor meer duidelijkheid te zorgen, heeft Laurens het project overgenomen. “Maar de samenwerking blijft”, verzekert Stanley. “Zo zijn we binnenkort één van de plekken waar een voorleeslunch gehouden wordt.”

Drie avonden in de week, op dinsdag, woensdag en donderdag, wordt er voor 25 mensen gekookt. Er wordt onderzocht of de capaciteit uitgebreid kan worden. Ook is de wens om dit vijf maal per week te doen.

SociaalHart heeft vijf dagen in de week ook een kleine lunchkaart. Ook groepen zijn welkom voor de lunch. Graag wel even vooraf aankondigen. “Dan is er veel mogelijk”, verzekert Stanley. Ook het huren van de zaal behoort tot de mogelijkheden.

Biljarten kan voor 25 cent per kwartier. Er zijn vooral ‘s middags mannen die er gebruik van maken. Er is geen vast rooster van biljarters meer, waardoor er meer nieuwe biljarters komen.

Twee keer per week is er koersbal. Daar wordt trouwens nog een vrijwilliger voor gezocht.

Een greep uit het aanbod aan activiteiten:

Op woensdag 20 september is er om 13.30 uur een modeshow van Hofman Mode.

Op 21 september is er bloemschikken. Op dinsdag 26 september is er om 13.30 uur een high tea. Deelnemers betalen 14,95 euro. Wel vooraf aanmelden.

Op 4 oktober is er ter gelegenheid van Dierendag van 14 tot 16 uur het Woef Café. Neem dan vooral je hond mee. Er worden deze middag hondenkoekjes gebakken. “Ook mensen zonder hond zijn welkom”, verzekeren Jeannete en Stanley.

Laurens SociaalHart is momenteel vijf dagen per week open. “Als het nieuwe Borgstede klaar is, gaan we kijken of we ook weer op zondagmiddag open kunnen zijn.”

Aan een website wordt nog gewerkt. Kijk voorlopig voor meer informatie op Facebook ‘Laurens SociaalHart’.

Advertenties uit de krant