Afbeelding

Hoogste punt bereikt van De Gouwe Hoeck

Algemeen

BARENDRECHT – Op de hoek van de Gouwe en de Binnenlandse Baan is donderdag 14 september het hoogste punt bereikt van appartementengebouw De Gouwe Hoeck.

De bewoners waren welkom op het bouwterrein om het hoogste punt te vieren. Bouwbegeleider Hans Bahlman haalde wat herinneringen op aan het ontstaan van het bouwplan.

Op deze plaats werd in 1975 een kantoorpand gebouwd. Hier was jarenlang reisbureau De Jong Intratours gevestigd. In de loop der jaren ontstond er steeds meer leegstand, onder meer door het ontbreken van een lift. In 2018 werd door de eigenaren de keuze gemaakt om de gemeente om toestemming te vragen voor de bouw van appartementen op deze plaats.

Het kostte wat moeite om de gemeente tevreden te stellen. Maar uiteindelijk kwam er toestemming voor de derde versie van het bouwplan. Helaas werd parkeren een probleem, omdat de parkeerkelder niet kon worden uitgebouwd tot aan de Binnenlandse Baan. Hier bleek een transportleiding met een asbestmantel te liggen. Er zijn nu op kosten van het bouwplan aan de overkant van de straat vier parkeerplaatsen aangelegd.

Op verzoek van de gemeente Barendrecht komen er in het gebouw ook vier startersappartementen van 260.000 euro. “Jullie zijn goudhaantjes”, zei Hans Bahlman tegen de kopers. “Want in heel Nederland koop je nergens zo’n appartement voor dat bedrag.” Op 14 oktober 2022 werd de bouw gestart.

Inmiddels zijn er elf van de twaalf appartementen verkocht. Alleen een penthouse op de bovenste verdieping is nog vrij.

Jan Donker van bouwbedrijf P. van Leeuwen vertelde dat het dak inmiddels dicht is. Er wordt volop gemetseld. Het materiaal voor de houten geveldelen is binnen. De oplevering zou in het eerste kwartaal van 2024 moeten plaatsvinden. Dan moeten wel de nutsbedrijven op tijd hun werk hebben gedaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant