Het nieuwe bestuur van de Kledingbank met van links naar rechts Annet van der Laan, Ariane Verdoorn en Denise Dentro.
Het nieuwe bestuur van de Kledingbank met van links naar rechts Annet van der Laan, Ariane Verdoorn en Denise Dentro. Foto:

Kledingbank Uniek maakt zich klaar voor de toekomst

Algemeen

BARENDRECHT – Met een nieuw bestuur en een gewijzigde opzet bereidt Kledingbank Uniek zich voor op een toekomst op een nieuwe plek.

De kledingbank is nu nog gevestigd aan de Talmaweg 107. Dat pand moet binnen enkele maanden worden ontruimd, omdat het wordt gesloopt.

De aanstaande verhuizing stemt voorzitter Ariane Verdoorn een beetje weemoedig. “Ik heb hier zeven jaar naar m’n zin gezeten. Maar in de winter liepen we hier met handschoenen aan en een sjaal om. In de zomer is het erg heet omdat de zon door lichtkoepels naar binnen schijnt.”

Er wordt samen met de gemeente al een tijdje naar een nieuwe plek gezocht. Wellicht is daar binnenkort meer nieuws over.

Toekomst

Met het oog op de toekomst is het bestuur van Kledingbank Uniek versterkt met Annet van der Laan (secretaris) en Denise Dentro (algemeen bestuurslid).

Het is de bedoeling dat de kledingbank in de toekomst een plek krijgt naast de voedselbank. Vooruitlopend daarop is de kledingbank gestopt met het uitdelen van voeding. Tevens is het fietsenproject gestopt.

Kledingbank Uniek biedt voortaan voor de klanten kleding, een kapsalon en spullen voor de zwangerschap.

Samenwerking

Binnenkort start een samenwerking met Stichting Leergeld. Daarbij kunnen schoolgaande kinderen hier terecht voor kleding en voor menstruatieartikelen.

Kledingbank Uniek heeft nu maandelijks overleg met de kledingbanken in Dordrecht, Zwijndrecht, Rotterdam, Sliedrecht en Alblasserdam. Er worden ervaringen en ideeën uitgewisseld. Ook kunnen er spullen worden uitgewisseld.

Doelgroep

De doelgroep van Kledingbank Uniek bestaat uit mensen met een uitkering en mensen die maximaal 130 procent van de bijstandsnorm verdienen.

“Er staan bijna zevenhonderd mensen in ons bestand. Elke dag komen hier vijftig tot zestig mensen winkelen”, vertelt Ariane Verdoorn.

Kledingbank Uniek is voor inschrijving geopend op dinsdag van 12.30 tot 16.30 uur. Klanten kunnen hier op woensdag en vrijdag van 10 tot 15 uur winkelen.

Maandelijks

Vanaf oktober houdt Kledingbank Uniek maandelijks op de laatste vrijdag een verkoop voor iedereen. De opbrengst is bestemd voor het betalen van de huur. Iedereen is dan welkom van 10 tot 12.30 uur en van 13 tot 15 uur. De eerste algemene verkoop is op vrijdag 27 oktober.

Advertenties uit de krant