Afbeelding
Foto:

Smitshoek eenvoudig langs RVVH

Algemeen

BARENDRECHT - Smitshoek boekte een eenvoudige 3-0 op “buurman” RVVH. De Ridderkerkers maakten het Smitshoek het eerste half uur knap lastig, maar uiteindelijk kwam de overwinning toch betrekkelijk makkelijk tot stand.

Gelijk na het beginsignaal van scheidsrechter Remco Schul, werd Smitshoek zwaar onder druk gezet door RVVH. De ploeg van trainer Kevin Vink had het meeste balbezit en was nadrukkelijk op zoek naar de 0-1, die viel ook bijna toen debutant rechtsback Lucio Hollander de fout inging, maar doelman Michael Termijn kon redding brengen, ook mocht de thuisploeg niet klagen dat een vrije trap, genomen vanaf een meter of 20, via de buitenkant van de paal naast het doel ging.

Na deze poging kwam de wedstrijd meer in evenwicht, Smitshoek kreeg meer rust aan de bal en kreeg ook een mooie kans. De hardwerkende Marvin van der Made liet een prachtige boogbal net langs de verkeerde kant van de paal vallen. Verder speelde de laatste 10 minuten van de 1e helft de strijd zich vooral op het middenveld af. RVVH kon het niet meer opbrengen om zo hoog druk te zetten, maar met name de aanvallers van Smitshoek speelden te slordig om nog gevaarlijk te worden.

In de tweede helft bracht trainer Edwin de Koning routinier Ryan Koolwijk in voor rechtsback Lucio Hollander, Damien van den Oever ging op de backplaats spelen en Ryan Koolwijk nam zijn vertrouwde plek op het middenveld weer in. Na 2 minuten bleek dit een gouden wissel, want de routinier tekende met een geplaatst schot in de rechterhoek voor de 1-0. Bij de Ridderkerkers vloeiden de krachten en het geloof in een goed resultaat langzaam weg. Zeker toen Ilano Silva Timas in 2x de 2-0 aantekende, was het pleit wel beslecht. Peter Verhoeve kreeg nog een grote kans om koppend de 3-0 te maken, maar het was uiteindelijk Djaniny Lopes Mendes die de eindstand op het bord bracht.

In de resterende tijd geloofde Smitshoek het wel, al was Jesper van den Bosch in de slotminuut nog dicht bij een goal met een listig hakballetje. Maar de 3 punten konden weer worden bijgeschreven. Daardoor klimt Smitshoek naar de 5e plaats op 5 punten van koploper Zwaluwen.

Een ploeg die nog geen punt heeft verloren en waar tegen volgende week in Vlaardingen de volgende wedstrijd wacht.

Advertenties uit de krant