(foto: Andrea de Regt)
(foto: Andrea de Regt) Foto:

Zwitserse bibliotheekdirectie bezoekt Het Kruispunt

Algemeen

BARENDRECHT – Het Kruispunt werd op dinsdag 12 september bezocht door een delegatie uit Zwitserland. 

De directie van de Zwitserse bibliotheek in Zug, een ambtenaar van het Zwitserse kanton Aargau en het hoofd van de Zwitserse bibliotheekservicedienst brachten een werkbezoek aan Het Kruispunt. 

De Zwitsers overwegen hun eigen bibliotheek te verbouwen en opnieuw in te richten en zoeken daarbij, door de vele goede voorbeelden, ondersteuning uit Nederland. Zij doen daarbij meerdere bibliotheken in Nederland aan. 

Het bezoek kreeg een rondleiding door het gebouw door medewerkers van de bibliotheek en het theater en architect Jan David Hanrath.

Hanrath was als architect verantwoordelijk voor de verbouwing van het oude Kruispunt tot het moderne gebouw zoals dat er sinds 2016 is. Hij kon veel vertellen over de constructie van het gebouw, maar vertelde vooral ook over de bedoeling van de manier waarop de ruimte is ingedeeld en opgebouwd. De medewerkers konden uitgebreid vertellen hoe het gebouw in de praktijk werkt. 

Het bezoek was onder de indruk van het gebouw, de sfeer, de mogelijkheden om ruimtes flexibel te gebruiken, alle activiteiten die er plaatsvinden en de samenwerking in een gebouw dat meerdere functies zoals bibliotheek, horeca, theater en lokale media combineert.

Ook waren ze bijzonder geïnteresseerd in de werking en organisatie van het Nederlandse bibliotheeksysteem, de organisatie van de Bibliotheek AanZet - met al zijn verschillende bibliotheken - en de landelijke samenwerking tussen de verschillende bibliotheekorganisaties.

Advertenties uit de krant